Mobiele telefoonmarkt groeit 6 procent

Door: matthijs-van-den-broek | 26 juli 2013 08:40

Mac

De markt voor mobiele telefoons is volgens onderzoeksbureau IDC in een jaar tijd gegroeid met 6 procent. Dat blijkt uit het "Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker" onderzoek dat gisteren verscheen. Telefoonfabrikanten verscheepten in totaal 432.1 miljoen mobiele telefoons in het tweede kwartaal van 2013 tegen 407.7 miljoen in het tweede kwartaal van 2012.

Zowel Samsung als Apple, de twee grote spelers in de smartphonemarkt, verscheepten stevige hoeveelheden meer smartphones dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Maar ook kleinere spelers als LG verkochten 108 procent meer smartphones en Lenovo zelfs 130 procent meer.

De verkopen van Apple en Samsung mogen dan nog groeien, de groei is wel aan het afzwakken. Dat komt door stevige concurrentie van nu nog kleinere spelers als Huawei en Alcatel: IDC laat in de cijfers zien dat deze partijen zelfs groeien met 200 of 300 procent door goedkope smartphones voorzien van besturingssysteem Android te leveren aan groeimarkten als China en India.

"Laaggeprijsde smartphones blijven groeien, maar de uitdaging is om de prijs laag te houden en nog steeds een hoogwaardig product aan te bieden", analyseert IDC. "We verwachten ook in de budget categorie smartphones met grote schermen."

In totaal werden er 237,9 miljoen smartphones verscheept in het tweede kwartaal van 2013. Dat zijn er 52,3 procent meer dan de 156,2 miljoen toestellen in het tweede kwartaal van 2012.

In de smartphonemarkt zullen Apple en Samsung de komende tijd steeds meer concurrentie krijgen van hoogwaardige toptoestellen die zich kunnen meten met de Galaxy S4 en de iPhone 5, zo is de verdere analyse van IDC.

1 Reactie(s) op: Mobiele telefoonmarkt groeit 6 procent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 7 april 2014 12:57 Anoniem
    مع أن التشارك في مشيمة واحدة يعتبر من علامات الحمل بتوأم متطابق، فإن المشيمة وحدها ليس دليلاً قاطعاً على ذلك، فقد تلتحم معاً مشي
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.