Mobiel film kijken

Door: Robbin Ooijevaar | 01 maart 2011 18:59

How To

Internet staat bol van de films en series die u legaal kunt downloaden. Als u er onderweg in de trein of ’s avonds in bed naar wilt kijken, moeten ze worden omgezet in het juiste formaat voor uw mobiele speler. Dankzij FormatFactory hebt u daar geen technische kennis voor nodig.

1. FormatFactory installeren

In dit voorbeeld zetten we een avi-film om naar een formaat waar de iPhone mee overweg kan, maar dat mag ook een ander type mobiele speler of telefoon zijn. FormatFactory heeft de videoprofielen ingedeeld op apparaat en type. Hierdoor vindt u snel de juiste indeling voor uw afspeelapparaat, zonder technische voorkennis. Het is uiteraard ook mogelijk om handmatig aan de video-indeling te sleutelen. Surf naar de website Pc Free Time en installeer FormatFactory op uw computer. FormatFactory is een gratis pareltje, de makers verdienen geld met reclame-inkomsten. Helaas installeert FormatFactory ongevraagd een extra werkbalk in Internet Explorer. Deze werkbalk, QuickStores Toolbar, kunt u handmatig verwijderen via uw configuratiescherm.

FormatFactory ondersteunt verschillende mobiele afspeelapparaten: van Nokia-smartphones tot PSP en van iPhone tot BlackBerry.

2. Indeling kiezen

Start FormatFactory en kies onder Video voor Converteren naar mobiel apparaat. Onder Apple iPhone & iPod vindt u verschillende indelingen waarmee deze apparaten overweg kunnen. Wij kiezen in dit voorbeeld voor iPhone 480x320 MPEG4. Een andere optie voor de iPhone is iPhone 320x240 MPEG4. Hier­mee wordt het bestand compacter, maar de kwaliteit lager. Bevestig met Ok en klik op Bestand toevoegen. Wijs nu het bestand aan dat u wilt omzetten naar de iPhone-indeling. Het originele filmbestand blijft onaangetast, u krijgt er een bestand voor de iPhone bij. Het is mogelijk om meerdere bestanden direct na elkaar om te zetten. Klik achter Doelmap op Bladeren en geef aan waar u het iPhone-bestand wilt opslaan. Het bureaublad is een goede keuze, omdat u het eindresultaat daar eenvoudig terugvindt. Klik rechtsboven in beeld op Ok om de film(s) om te zetten.

Bewaar het eindresultaat op uw bureaublad, zodat u het snel terugvindt.

3. Kopiëren

Het omzetten van het filmbestand kan enige tijd duren, hierbij speelt de snelheid van uw computer een belangrijke rol. Dubbelklik op het eindresultaat om het af te spelen. De manier waarop u het filmbestand naar uw mobiele apparaat kopieert, verschilt per merk of type. Voor de iPhone gebruikt u iTunes. Als uw apparaat een geheugenkaart ondersteunt, kunt u het bestand via een kaartlezer direct op de geheugenkaart zetten. Als het omzetten mislukt, is dit meestal te wijten aan het ontbreken van de juiste codec. Controleer of het bronbestand goed wordt weergegeven op uw computer. Als het geluid of beeld niet werkt, installeer dan eerst een codec pack voordat u met FormatFactory aan de slag gaat. Bekende packs zijn K-Lite Codec Pack en Windows 7 Codec Pack.

Gebruik iTunes om het filmbestand naar uw iPhone te kopiëren.

0 Reactie(s) op: Mobiel film kijken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.