Mirror iPhone 4S via AirPlay

Door: Martin Gijzemijter | 27 oktober 2011 13:26

How To

AirPlay is niet helemaal nieuw meer, het is al langere tijd mogelijk om muziek van, bijvoorbeeld, uw iPhone af te spelen op apparaten die AirPlay-ondersteuning hebben. De komst van iOS 5 maakt het echter mogelijk om het beeld van de iPhone 4S en de iPad 2 (helaas alleen deze twee apparaten) volledig te tonen op uw televisie. Dit betekent dus dat wat u op uw iPhone ziet, ook op televisie gebeurt.

1 AirPlay-compatibel apparaat

Voor audio zijn er veel apparaten beschikbaar met AirPlay-ondersteuning die uw draagbare Apple-apparaat zullen herkennen en de audio draadloos kunnen afspelen. Helaas is er op het gebied voor video nog maar weinig ondersteuning voor AirPlay. Het is een geluk bij een ongeluk dat Apple onlangs de Apple TV in Nederland op de markt heeft gebracht. Dit apparaat, dat 119 euro kost in de Apple Store, heeft uiteraard volledige AirPlay-ondersteuning en is dan ook de makkelijkste manier om deze functie te gebruiken. Dat is natuurlijk wel een flink bedrag en een kabeltje is de helft goedkoper, maar het grote voordeel van Apple TV is dat u nu rechtstreeks films kunt huren of kopen via iTunes, want ook die functionaliteit heeft Apple onlangs gelanceerd in Nederland. We noemen dat nu bewust even, omdat het een reden kan zijn om toch voor dit apparaat te kiezen, terwijl u zonder deze kennis wellicht een kabel zou hebben gekocht. In deze uitleg zullen we dan ook de Apple TV gebruiken.

U hebt een apparaat nodig met AirPlay-ondersteuning om de mirroring te kunnen bewerkstelligen. De Apple TV is een goede keuze.

2 Apple TV configureren

De volledige mirroring via AirPlay die we hier omschrijven werkt trouwens alleen op de tweede generatie Apple TV. Tenzij u ooit een Apple TV uit Amerika hebt geïmporteerd, mag dat geen probleem geven, want de tweede generatie is de eerste Apple TV die in Nederland verkrijgbaar is. Zorg ervoor dat het apparaat is bijgewerkt naar de laatste versie. U doet dit via het menu Instellingen van uw Apple TV en vervolgens de optie Algemeen / Bijwerken. Het bijwerken kan even duren. Eenmaal bijgewerkt gaat u naar de optie Instellingen / AirPlay. In het menu dat verschijnt verandert u Uit in Aan. De Apple TV is nu geconfigureerd voor gebruik met uw iPhone 4S of iPad 2. U hoeft deze stap overigens maar één keer te doorlopen, tenzij u de Apple TV weer bijwerkt naar nieuwere software, dan moet u de instellingen opnieuw ingeven. Overigens, als u een iPhone 3 GS of 4 hebt, kunt u nog steeds foto's en video's via AirPlay weergeven op de Apple TV, het is het volledige mirroren dat niet wordt ondersteund.

Voordat u kunt mirroren via AirPlay moet u eerst aangeven op de Apple TV dat u dit wilt toestaan.

3 Mirroring inschakelen

We hebben het al even genoemd, maar alleen het hebben van een iPad 2 of iPhone 4S is niet voldoende, de apparaten moeten ook zijn voorzien van iOS 5. Nu is dit besturingssysteem standaard al geïnstalleerd op de iPhone 4S, maar op de iPad 2 zult u deze zelf moeten installeren (tenzij u de tablet zojuist in de winkel hebt gekocht). Eenmaal geïnstalleerd is het, zoals met veel nieuwe functies in iOS 5, bijna onmogelijk om AirPlay te vinden als u niet weet waar de optie zich bevindt. Druk tweemaal snel op de Thuisknop, waarna het menu onderin zal verschijnen. Blader nu naar links tot u het menu ziet met de afspeelknoppen en de vergrendelknop. Dit was voorheen het laatste scherm in dit menu, maar Apple heeft er nu nog eentje toegevoegd. Blader dus nog een keer naar links. U ziet nu een schuifregelaar voor volume en een knop met een vierkantje en een driehoekje daarin. Druk hierop en u zult uw Apple TV in de lijst zien verschijnen. Druk erop om AirPlay te activeren.

Via het multitask-menu (tweemaal de Thuisknop indrukken) kunt u de mirroring via AirPlay vervolgens inschakelen.

0 Reactie(s) op: Mirror iPhone 4S via AirPlay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.