Miro 4.0.3

Door: Koen Vervloesem | 08 september 2011 16:08

Review

Het gratis programma Miro is al een tijd een uitgebreide oplossing om online videokanalen te beheren en af te spelen. In versie 4 verschuift de focus meer naar lokale multimediabestanden en is Miro helemaal overgegaan naar het synchroniseren van muziek- en videobestanden met Android-apparaten. Naar eigen zeggen wil Miro de 'iTunes voor Android' worden, maar daar slaagt het nog niet in.

Met Miro hebt u geen afzonderlijke programma's meer nodig om media te downloaden, af te spelen en te synchroniseren, alles kunt u binnen één interface doen. Downloaden kan van YouTube, podcasts, Amazon en zelfs BitTorrent, en Miro ondersteunt bijna alle gangbare video- en muziekformaten. Versie 4 levert zelfs de Miro Video Converter mee, die elk ondersteund bestandsformaat kan omzetten naar MP4/H.264, waardoor u uw media op een Android-apparaat, iPhone, iPod of iPad kunt afspelen. Miro bestaat voor Windows, Mac OS X en Linux. Als u tijdens de installatie niet oplet, wordt Yahoo! overigens uw standaard zoekmachine én uw homepage in Internet Explorer, dus vergeet niet deze opties uit te zetten.

Miro is een alles-in-één-oplossing voor online multimedia.

iTunes-lookalike

Dat Miro 4 de inspiratie bij iTunes vandaan heeft gehaald, is al duidelijk aan de interface. Er is een linkerbalk voor navigatie tussen muziek, video, aangesloten apparaten, de Amazon MP3 store en Amazon Android Store, de Google Android Store en podcasts. Miro 4 stelt tijdens de installatie ook voor om uw iTunes-muziekbibliotheek te importeren, waardoor deze bibliotheek in de gaten gehouden wordt en nieuwe content die u aan iTunes toevoegt altijd automatisch ook in Miro beschikbaar is. De interface van Miro om door uw muziek te bladeren is vrij eenvoudig, vergeleken met andere players. Zo kunt u wel sorteren op artiest of album en filteren op een zoekterm, maar filteren op bijvoorbeeld enkel een artiest of album ondersteunt Miro niet. Enkel de songs van een specifiek album tonen gaat dus niet, wat toch wel een gemis is. Ook onhandig is dat wanneer u een muziekbestand afspeelt en daarna bijvoorbeeld een YouTube-filmpje opent vanuit Miro 4, het muziekbestand niet automatisch stopt. Resultaat: een kakofonie.

Android

U krijgt van Miro toegang tot de Android-winkels van Amazon en Google om applicaties te kopen, waarna ze gesynchroniseerd worden met uw aangesloten Android-apparaat. Dit kan ook met uw lokale mediabestanden. Ook kunt u uw bestanden delen en streamen naar andere computers op hetzelfde wifi-netwerk, als ook daar Miro draait. Zo kunt u even gemakkelijk mediabestanden van uw computer op zolder als van uw eigen computer afspelen. Dan moet u wel op de eerste computer Miro als mediaserver configureren (en de Windows-firewall instrueren om dit toe te staan). Miro gebruikt hiervoor het DAAP-protocol, zodat ook andere toepassingen, zoals iTunes, toegang krijgen tot uw media. Er komt binnenkort zelfs een iPad-applicatie met ondersteuning voor de Miro-mediaserver.

Synchroniseer uw podcasts met uw Android-telefoon.

Nog geen iTunes-killer

Op onlinevlak is Miro nog altijd niet te kloppen, maar de toevoegingen voor het beheer van lokale media zijn voorlopig nog wat te eenvoudig. Voor wie veel lokale media heeft en deze wil synchroniseren met zijn Android-apparaat, zijn er betere toepassingen. Miro 4 verdient de naam 'iTunes voor Android' nog niet. Voor wie echter heel wat online media consumeert en daarnaast een klein aantal lokale media wil beheren, biedt Miro de perfecte oplossing om dit allemaal in één interface te doen.

Miro 4.0.3

Freeware

Taal Nederlands

Download 39,2 MB

OS Windows, Mac OS X, Linux

Systeemeisen 128 MB RAM

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veel codecs worden ondersteund

Alles-in-één-oplossing

Nederlands

Minpunten

Beheer lokale media is minimaal

0 Reactie(s) op: Miro 4.0.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.