Microsoft Office struikelt over OS X Lion

Door: Jasper Bakker | 26 juli 2011 14:11

Nieuws

De nieuwe versie van Mac OS X zorgt voor problemen met Microsoft Office 2011. De zakelijke im-client Communicator crasht en mailimport weigert.

Communicator is de applicatie in Office die instant messaging verzorgt. Die Microsoft-software crasht zodra de gebruiker een bericht wil versturen of een audio- of videogesprek wil voeren. Dit gebeurt op de net uitgekomen nieuwe versie 10.7 (Lion) van Mac OS X. Communicator haakt aan op Microsofts serversoftware Lync 2010, en is alleen beschikbaar voor grootzakelijke klanten met een volumelicentiecontract.

Fix komt

Microsoft bevestigt deze bug en werkt aan een fix, meldt Computerworld. Het is nog onbekend wanneer die patch uitkomt. Senior product manager Pat Fox van Microsoft houdt het bij "in de nabije toekomst".

Hij spreekt de notie tegen dat Microsoft niet vantevoren al naar Lion heeft gekeken, dat in oktober is onthuld en waarvan al geruime tijd bèta's beschikbaar zijn. "We hebben met Apple samengewerkt sinds de begindagen van Lion. Samen hebben we diverse kwesties kunnen aanpakken in de aanloop naar de release van Lion. Veel van onze Office for Mac-ontwikkelaars gebruiken Lion al maanden, en hebben over het algemeen geen problemen om Office 2011 daarop te draaien."

'Maar een bedrijfsproduct'

Het is onbekend waarom de Communicator-crash niet voortijdig is gerepareerd. Microsoft-manager Fox stelt gerust met de mededeling dat veel gebruikers Communicator mogelijk nooit zullen gebruiken, omdat het een bedrijfsproduct is. "Het zit niet in de voornaamste Office-producten", blogt hij.

Een ander probleem van de Mac-uitvoering van Office op de nieuwste OS X-versie zit in het importeren uit Apple's mailprogramma (Mail). Een verse installatie van Office 2011 op Lion, waarop Mail dan al gebruikt is, kan geen berichten en mailboxen importeren naar Microsofts mailclient Outlook.

Meer fouten

Office-gebruikers (met Entourage of Outlook) die hun Mac upgraden naar Lion lopen dus niet tegen deze bug aan. "Als je mail al in Outlook zit, dan raakt dit issue je niet", aldus Fox. Hij blogt dat Microsoft deze bug nu onderzoekt, maar dat er nog geen plan is om het probleem te fixen. Outlook ontbreekt in de goedkoopste uitvoering van Office 2011, de uitvoering voor thuis en studenten.

Verder geeft de Microsoft-manager aan dat Office 2011 op Lion nog wat 'schoonheidsfoutjes' heeft. Het gaat dan om bijvoorbeeld vensters die niet goed uitgelijnd worden weergegeven, wat op Snow Leopard (OS X 10.6) wel correct gebeurde. Microsoft zet dit recht in de eerstvolgende reguliere Office-update, kondigt Fox aan.

AutoSave en Versions

Het is onbekend of de softwareproducent dan ook aanhaakt op nieuwe Lion-functies, zoals het automatisch opslaan van documenten én van verschillende versies daarvan. Tot op heden is Microsofts veelgebruikte kantoorpakket niet te verkrijgen in Apple's online-winkel, de Mac App Store. In die winkel kunnen gebruikers van Snow Leopard en Lion applicaties kopen en direct downloaden.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft Office struikelt over OS X Lion

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.