Microsoft lanceert Office voor iPad

Door: chris-koenis | 28 maart 2014 09:52

iPad

Microsoft brengt zijn Office softwarepakket uit voor de iPad. Dat maakte de nieuwbakken CEO Nadella donderdag bekend tijdens een presentatie. Microsoft introduceert daarnaast een zakelijke beheertool voor verschillende platforms.

Microsoft-CEO Nadella sprak voor het eerst publiekelijk voor een zaal met journalisten sinds zijn benoeming begin februari. De opvolger van Steve Ballmer was tot voor kort baas van Microsofts cloud- en grootzakelijke markt en heeft daar zijn sporen verdiend.

Op het persevent in San Francisco maakte Office-manager Julia White tussendoor bekend dat Office naar de iPad komt. Het gaat in eerste instantie om Word, Excel en Powerpoint. De app komt om 19.00 uur Nederlandse tijd beschikbaar in de Apple App Store.

Voor grootzakelijke bedrijven presenteerde Nadella vervolgens de Microsoft Enterprise Mobility Suite. Hiermee kunnen IT-professionals binnen een bedrijf zowel Windows-, Android- als Apple-apparaten beheren. Beide producten sluiten naadloos aan op Nadella's mobile-first, cloud-first-strategie. De Microsoft-CEO benadrukte nogmaals dat een gebruiker niet gebonden is aan één apparaat, één plek of één programma.

Freemium-model

Office op de iPad werkt op basis van een freemium-model. Dat betekent dat bestanden met de gratis app alleen zijn te openen en delen, terwijl ze met een betaald Office 365-abonnement ook kunnen worden aangemaakt en bewerkt. Huidige 365-abonnees hebben dus direct een volledige versie van Office op hun iPad.

Microsoft heeft in juni 2013 Office 365 naar iPhones en Android-telefoons gebracht. Microsoft Office is daarbij alleen beschikbaar voor abonnees van die dienst. Een stand-alone app is nooit verschenen.

Ballmer deed het niet

Hetzelfde gold voor alle tablets behalve Microsofts eigen Surfaces. Office 365 is één van de steunpilaren van het nieuwe Microsoft, dat bij tablets er altijd voor koos om Office niet beschikbaar te maken op concurrerende platforms.

Al sinds 2011 wordt gespeculeerd over Office op de iPad:

[youtube]frpsGFQ4AIY[/youtube]


Lees ook: Wie is Satya Nadella en wat gaat hij doen?

Bron: Webwereld.nl

4 Reactie(s) op: Microsoft lanceert Office voor iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 maart 2014 20:42 MarkS90
  Kan een Apple-gerbuiker eens uitleggen waarom hij Apple gebruikt? En kan hij/zij dan meteen uitleggen waarom er toch zo nodig Office for Mac op moet? Je kiest toch voor iets anders omdat je het werken met Microsoft niets vindt?

  Wie geeft het antwoord?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 maart 2014 15:47 Anoniem
  1e aan mark s90 de mensen hebben offiche op hun mac omdat de meeste mensen en instellingen nog altijd computers hebben die op windows draait en offiche is nog steeds erg goed.

  2e wanneer gaat microsoft office lanceren op Android
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 maart 2014 19:49 Mericya
  Een betere alternatief is OfficeSuite Pro app -ik gebruik deze app al 6 maanden- , deze app biedt meer mogelijkheden en is dan ook voordeliger, een abonnement is niet nodig.

  https://itunes.apple.com/nl/app/officesuite-professional/id675054186?mt=8

  @ Mark590
  MS Office is nog altijd een van de beste "tekstverwerker" programma, zeker beter dan iWork voor Mac & iDevice (iPad / iPhone).
  Op mijn iMac en iDevices zijn iWork en MS Office aanwezig.
  iWork heb ik wel verkend en gebruik, maar de keuze is toch om MS Office 2011 aan te schaffen en te gebruiken.
  MS Office heeft meer mogelijkheden en de gebruikersinterface is toegankelijker.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 maart 2014 17:35 Anoniem
  Quickoffiche en kingston offiche (ik weet niet of het ook op Apple beschikbaar is) zijn ook erg goed
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.