Microsoft betaalt licentiegelden aan Apple voor Surface-tablet

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 augustus 2012 13:08

Nieuws

Samsung en Apple zijn al lange tijd verwikkeld in een juridische strijd over licenties op patenten waar de Galaxy Tab inbreuk opmaakt. Microsoft blijkt geen zin te hebben in dergelijke rechtszaken en betaalt voor de Surface-tablet licentiegelden aan Apple.

Dit kwam aan het licht tijdens de Amerikaanse rechtszaak die momenteel tussen Apple en Samsung loopt. Apple gaf tijdens de rechtszaak aan dat Microsoft op verschillende patenten van Apple licenties heeft afgenomen. Het gaat om patenten die betrekking op zowel het ontwerp als de gebruikservaring van tablets. Met de deal voorkomt Microsoft dat het met de Surface-tablet inbreuk maakt op de patenten van Apple en voorkomt juridische stappen.

Surface-tablet is geen kopie

Boris Teksler, verantwoordelijk voor het afgeven van licenties bij Apple, geeft tegenover Reuters aan dat het afgeven van de licenties aan Microsoft onderdeel is van Apple's bedrijfsstrategie. Microsoft belooft in het contract onder andere geen kopie te maken van de iPad, maar mag wel ontwerpfeatures van de iPad in zijn Surface-tablet verwerken.

Apple zou met Samsung een vergelijkbare deal hebben willen sluiten voor het gebruik van zijn patenten. Samsung zou dit echter hebben geweigerd en geen licentiegelden hebben willen betalen voor het gebruik van Apple-patenten. De twee bedrijven zijn daarom in een juridische strijd verwikkeld waarin Apple Samsung beschuldigd van het kopiëren van de iPad en patentinbreuk. Apple wist in juli nog een verkoopverbod op de Galaxy Tab 7.7 in heel Europa af te dwingen. Het bedrijf behaalde een maand eerder ook in de Verenigde Staten met een verkoopverbod succes.

0 Reactie(s) op: Microsoft betaalt licentiegelden aan Apple voor Surface-tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.