Microsoft: 'Apple vertraagt oude iPhones bewust'

Door: Elmar Rekers | 05 maart 2012 09:25

Nieuws

Apple maakt zijn oude iPhones bewust trager met nieuwe iOS-updates. Dat claimt althans Terry Myerson, de nieuwe Windows Phone-baas bij Microsoft. Ook Google zou zich hier schuldig aan maken.

Myerson deed de uitspraken afgelopen week tijdens een bespreking met analisten op het Mobile World Congress in Barcelona. De Microsoft-topman is van mening dat Apple de iOS 5-update voor de iPhone 3GS mogelijk heeft gemaakt zodat deze smartphone aanzienlijk langzamer zou gaan draaien.

"Het is natuurlijk een geweldige manier om nieuwe hardware te verkopen", zegt Myerson. "Installeer dit nieuwe OS zodat uw huidige hardware ongelofelijk traag wordt en u de noodzaak voelt om naar de winkel te gaan voor nieuwe hardware."

Android

Maar het is niet alleen Apple die zich hier schuldig aan maakt. Myerson meent namelijk dat Google een soortgelijke strategie toepast met Android. "Statistisch gezien krijgen Android-telefoons niet eens upgrades. Niet één! De toestellen zitten vol fouten en die worden niet eens aangepakt", aldus de Windows Phone-man.

Of dit betekent dat Microsoft Windows Phone 8 enkel voor nieuwe smartphones gaat uitbrengen maakt Myerson niet bekend. Verwacht wordt dat Microsoft het nieuwe mobiele besturingssysteem eind dit jaar lanceert als ook Windows 8 beschikbaar komt voor desktops en tablets.

0 Reactie(s) op: Microsoft: 'Apple vertraagt oude iPhones bewust'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.