Michael Dell: Android wordt groter dan iPad

Door: rene-schoemaker | 26 april 2011 12:04

Nieuws

Michael Dell heeft de tablet pc niet zien aankomen. Hij zegt verrast te zijn door het succes van de iPad. De topman van Dell zegt dat het de grootste verrassing was van de laatste 4 jaar.

Dell gaf de overrompeling door de iPad toe in een interview met de Wall Street Journal. Dat komt vooral doordat tablet pc’s al enige tijd bestonden, vooral voor de zakelijke markt en tegen een hoge prijs. Dell wees erop dat inmiddels Android succesvoller is dan de iPhone en dat dat ook in de markt voor tablets zal gebeuren. “Er komen enorme aantallen Android-tablets en Dell zal daarin zeker een rol spelen.”

Dell haalde de marktsituatie van anderhalf jaar geleden aan, toen Android nauwelijks nog voorkwam in de smartphonemarkt. “Nu zijn er meer Androidtoestellen dan iPhones. Ik zie geen enkele reden waarom datzelfde niet zal gebeuren in de tabletmarkt.”

Niets over 'vriend' Microsoft

Opvallend is dat Dell het geen moment heeft over de rol van grote partner Microsoft in de tabletmarkt; hij werd er door de Journal overigens ook niet om zijn mening hierover gevraagd. De jongste tablet die Dell aanbiedt is de Duo, die draait op Windows 7. Eerder kwam Dell met de Streak, een minitablet, met een oude versie van Android.

Apple liet zich begin dit jaar nog laatdunkend uit over de concurrentie van Android in de tabletmarkt. Coo Tim Cook noemde tablets op Android zelfs 'bizar'. Daarnaast gaf hij Windows geen kans.

0 Reactie(s) op: Michael Dell: Android wordt groter dan iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.