Meerdere Apple ID's samenvoegen tot één account

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 september 2011 12:42

Nieuws

Apple werkt aan een manier om meerdere Apple ID's samen te voegen tot één account. Het werken met meerdere Apple ID's is altijd al onhandig geweest, maar is volgens ontwikkelaars sinds de beta van iOS 5 en iCloud echt problematisch geworden. Apple komt daarom met een oplossing voor het probleem.

Dit heeft een MacRumors-lezer te horen gekregen van een Apple PR-medewerkster. De lezer had Tim Cook een mail gestuurd over de problemen met meerdere Apple ID's, waarna hij een telefoontje ontving van de Apple-medewerkster. Zij vertelde hem dat er momenteel nog geen oplossing is voor het probleem, maar dat Apple aan een oplossing werkt.

iOS 5 bevat een nieuwe functie die automatisch alle apps die je hebt aangeschaft download naar een apparaat. TUAW beschreef in juli echter hoe Apple de feature heeft beveiligd. Je kunt hierdoor één keer per negentig dagen een nieuw account aan het apparaat kunt koppelen, waardoor het niet mogelijk is om snel te wisselen tussen meerdere accounts. Voor ontwikkelaars is dit een grote bron van irritatie.

Het hebben van meerdere Apple ID's is overigens niet vreemd. Veel MobileMe-gebruikers hebben op het moment zowel hun originele Apple ID als hun MobileMe-account, dat eveneens is omgezet in een Apple ID.

0 Reactie(s) op: Meerdere Apple ID's samenvoegen tot één account

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.