Zo converteer je media op je Mac met VLC

Door: Lub Snoek | 25 november 2015 08:45

How To

VLC staat wereldwijd bekend als gratis software voor het afspelen van vrijwel alle bestandsformaten als het op video en audio aankomt. Naast het áfspelen van media is het met VLC ook mogelijk om bestanden te converteren naar andere bestandsformaten.

Media plaatsen

Om media te converteren in VLC, ga je naar Bestand > Converteren/streamen. Vervolgens komt er een klein scherm in beeld waar je media kunt plaatsen en kunt kiezen naar welk bestandsformaat je de media wil converteren.

Het scherm in VLC waar media kan worden geconverteerd.

Om media te plaatsen, kun je het bestand naar het venster slepen of klik je op Media openen om het bestand te zoeken. Als je de media die je wilt converteren hebt gevonden, druk je op Open.

Het kiezen van het formaat

Onder het kopje Profiel kiezen, kun je bepalen naar welk mediabestand je media wordt geconverteerd. Je kunt kiezen uit voorgeïnstalleerde profielen, maar het is ook mogelijk een nieuwe preset aan te maken door te klikken op Aanpassen. Hier kun je zelf de video- en audiocodec kiezen waar het mediabestand naar wordt geconverteerd. Als je een profiel hebt gemaakt, is het mogelijk deze op te slaan door te klikken op Opslaan als nieuw profiel, zo hoef je niet iedere keer opnieuw de codecs te kiezen als je een bestand wil converteren.

Waar komt het terecht?

Bij Bestemming kiezen, kies je Opslaan als bestand en kun je het nieuwe bestand een naam geven en bepaal je waar het wordt opgeslagen.

Als je het formaat hebt bepaald, klik je op Opslaan en begint VLC met converteren. Je zult zien dat VLC vervolgens het bestand in de tijdlijn versnelt afspeelt, de tijdlijn dient nu als voortgangsbalk en laat je dus zien hoe lang het converteren duurt. De snelheid van het converteren is nagenoeg constant, dus wordt de tijd die het converteren inneemt vooral bepaald door de lengte en resolutie van de video. Bij langere filmbestanden is het aangeraden om ruim de tijd te nemen voor converteren.

0 Reactie(s) op: Zo converteer je media op je Mac met VLC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.