Medewerkers van Apple-leverancier staken wegens lange werkdagen

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 november 2011 11:20

Mac

Ongeveer duizend werknemers van een fabriek in het zuiden van China zijn afgelopen dinsdag in staking geweest. De stakers zijn boos over de vele overuren die zij moeten maken en de slechte werkomstandigheden. In de fabriek worden onder andere toetsenborden voor Apple-producten geproduceerd.

Dit schrijft Associated Foreign Press (AFP) op basis van China Labor Watch, een organisatie die Chinese werknemers vanuit de Verenigde Staten adviseert over de rechten die zij hebben. De fabriek is eigendom van Jingyuan Computer Group uit Taiwan en levert onderdelen aan zowel Apple als IBM.

Werknemers zeggen dat zij regelmatig 100 tot 120 uur overwerken per maand, terwijl er regelmatig ongelukken in de fabriek plaats vinden. Ook stellen de werknemers dat oudere werknemers massaal bij de fabriek worden ontslagen en dat managers verbaal geweld gebruiken tegen medewerkers.

Tijdens de staking hebben de ongeveer duizend medewerkers een lokale snelweg geblokkeerd. De staking werd beëindigd nadat Jingyuan Computer Group beloofde de hoeveelheid overuren die de medewerkers te verminderen. Binnen de fabriek wilde niemand tegenover Associated Foreign Press reageren op de situatie.

China Labor Watch roept Apple op verantwoordelijk te nemen voor de slechte werkomstandigheden van de werknemers van Jingyuan Computer Group, aangezien ruim driehonderd medewerkers van de fabriek aan Apple-toetsenborden zou werken.

0 Reactie(s) op: Medewerkers van Apple-leverancier staken wegens lange werkdagen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.