Medeoprichter van Siri vertrekt bij Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 september 2012 15:02

iPad

Eén van de medeoprichters van Siri werkt niet langer voor Apple. Adam Cheyer hielp bij de ontwikkeling van Siri en trad in april 2010 na de overname van het bedrijf in dienst bij Apple.

Drie bronnen die 'bekend zijn met de situatie' melden aan Bloomberg dat Cheyer inmiddels bij Apple is vertrokken. Cheyer was werkzaam bij Apple's afdeling voor mobiele software. Het is niet de eerste keer dat een oprichter van Siri bij Apple vertrekt. Vorig jaar vertrok ook Dag Kittlaus, voormalig CEO van Siri, bij Apple.

Dagelijkse taken uitvoeren

Siri is een spraakherkenningstechnologie die je helpt bij het uitvoeren van allerlei dagelijkse taken. Zo kan Siri afspraken voor je maken of verzetten, een telefoongesprek starten of een SMS-bericht versturen. De technologie is momenteel alleen beschikbaar op de iPhone 4S. Siri is daarnaast waarschijnlijk ook beschikbaar op de iPhone 5, die vanavond door Apple wordt geïntroduceerd.

Siri is op dit moment helaas nog steeds alleen in het Nederlands beschikbaar. Daarnaast kan Siri op dit moment geen locaties in Nederland of België voor je opzoeken. Het lijkt erop dat dit in iOS 6 gaat veranderen. Siri in de iOS 6 beta bevat meerdere locaties in Nederland.

0 Reactie(s) op: Medeoprichter van Siri vertrekt bij Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.