McAfee LiveSafe 2016 - Beschermt zo ongeveer alles

Door: Edmond Varwijk | 02 mei 2016 07:09

Review

Antimalwaremakers hebben het moeilijk. Consumenten gebruiken steeds minder apparaten waarvan ze zelf vinden dat er extra beveiliging op nodig is. Er is meer creativiteit nodig bij de beveiligingsbedrijven dan alleen horrorverhalen rondstrooien over hackers, om in business te blijven.

McAfee LiveSafe 2016

Prijs

€ 89,95 per jaar

Taal

Engels

OS

Windows 7/8(.1)/10; OS X 10.8 en hoger; iOS 8 en hoger; Android 4.0 en hoger

Website

www.mcafee.com

9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Beveiligt alle leden van het gezin
 • Innovatief
 • Ondersteunt Windows, OS X, iOS en Android
 • True Key-wachtwoordbeheer
 • Minpunten
 • Functionaliteit verschilt per platform

McAfee zit sinds het onderdeel is van Intel bovenop een enorme berg geld én heel dicht bij heel veel innovatie. Als één bedrijf dus moet laten zien welke kant het op gaat met de beveiliging van ons digitale leven, dan is het wel Intel Security. Lees ook: Wat is de beste gratis antivirus?

Gebruiksvriendelijk

LiveSafe is een beveiligingspakket volgens het principe 'onbeperkt eten' voor het hele gezin. Alle gezinsleden mogen al hun apparaten ermee beveiligen. Het ondersteunt Windows, OS X, iOS en Android, maar geen Windows Phone. De functionaliteit per apparaat verschilt, al komt dit ook doordat niet alle apparaten dezelfde bescherming vereisen of zelfs toestaan. Vooral Apple is zeer strikt.

Voor de bestrijding van malware is de basis natuurlijk het bekende McAfee Internet Security, maar nu onder de naam McAfee LiveSafe. Er is antivirus, antispam, antispyware, een eigen firewall, en de WebAdvisor dat gevaarlijke sites blokkeert, downloads controleert en zwakke wachtwoorden opspoort. Gebruik van sterke wachtwoorden gaat nu gemakkelijker, want na een jaar testen is er nu True Key, een echt nieuw onderdeel dat je wachtwoorden beheert en je automatisch inlogt op alle bekende webdiensten. Voor de authenticatie gebruikt True Key een scan van je gezicht, maar ook een vingerafdruk of bijvoorbeeld een tweede apparaat. Naast wachtwoorden kun je ook notities beveiligd opslaan in True Key, evenals belangrijke informatie zoals adressen, creditkaart- en rijbewijsgegevens. True Key synchroniseert dit tussen al je apparaten, ongedacht of het Windows, OS X, Android of iOS is. Gebruik van True Key is beperkt tot vijf personen.

True Key is een mooie innovatie in het nieuwe LiveSafe.

Marketing

LiveSafe is zeker vernieuwend, maar blijkbaar vindt Intel Security het nodig er ook nog flink wat marketingbudget tegenaan te smijten. Er staan meters McAfee-producten in grote winkels en er staat McAfee-trialsoftware op bijna elk apparaat. De concurrentie schittert door afwezigheid en kan een dergelijke strijd duidelijk niet aan.

Conclusie

Behalve op bescherming tegen malware, richt LiveSafe zich al veel meer op de bescherming van je identiteit en privacy. Dat kan het alleen doen door aanwezig te zijn op elk apparaat dat je gebruikt en daarin slaagt het goed.

2 Reactie(s) op: McAfee LiveSafe 2016 - Beschermt zo ongeveer alles

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 mei 2016 10:11 Anoniem
  Het ontbreekt aan bewijzen dat deze bloemlezing klopt, zeker gezien de blunders van McAffee in het verleden, niet netjes dus.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 mei 2016 10:04 arthurkottman
  Opgegeven prijs van €89,95 wordt niet altijd gehanteerd. Ik krijg tot nu toe een update aanbieding voor het jaar om is en heb de laatste keer €59,95 betaald/jaar.
  Hiervoor zijn al je apparaten goed beschermd.
  De software vertoond wel bugs en het duurt best lang (maanden) voor dit is opgelost.
  Support via https://community.mcafee.com gebruikt en uninstall software van de fabrikant + McAfee Virtual Technician die geen problemen constateerde.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.