Marktaandeel iPhone in Verenigde Staten stijgt ten koste van BlackBerry

Door: Robin Smit | 11 juli 2013 10:22

Mac

Onderzoeksbureau Kantar Worldpanel heeft een rapport uitgebracht waarin de marktaandelen van smartphones in de Verenigde Staten zijn opgenomen. Uit het rapport blijkt dat Apple’s iPhone de grootste winst heeft geboekt, tegen een aanzienlijk verlies voor BlackBerry.

De cijfers zijn berekend over de periode van maart tot en met mei in 2012 en 2013. Waar Apple in deze periode vorig jaar nog een marktaandeel van 38,4% realiseerde, blijkt uit het rapport dat dit nu uitkomt op 41,9%. Opvallend is dat recent onderzoek van IDC nog uitwees dat het marktaandeel van Apple in West-Europa op slechts 20% ligt.

Het marktaandeel van Android smartphones blijft in 2013 nagenoeg ongewijzigd met 52%. De grootste verschuiving vindt plaats bij BlackBerry. Dit bedrijf moest 3,9 procentpunt inleveren en eindigt hiermee op een marktaandeel van 0,7%. Deze cijfers zijn tegenstrijdig met de kwartaalcijfers die BlackBerry aan het einde van de vorige maand publiceerde. Hierbij werd nog beweerd dat de verkopen van BlackBerry smartphones in onder andere Noord-Amerika sterk waren toegenomen.

Het rapport van Kantar Worldpanel toont verder aan dat het marktaandeel van Windows Phone toestellen met 0,9 procentpunt gestegen is naar 4,6%.

0 Reactie(s) op: Marktaandeel iPhone in Verenigde Staten stijgt ten koste van BlackBerry

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.