Man koopt voor 1000 dollar Apple-aandelen en verdient 230.000 dollar

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 maart 2012 19:00

Nieuws

Met investeren neem je altijd een risico dat zowel goed als slecht kan uitpakken. Voor Anton Marinovich heeft de gok prima uitgepakt. De man kocht zeventien jaar geleden voor 1000 dollar aandelen. De aandelen zijn inmiddels maar liefst 240.000 dollar waard.

Marinovich vertelde Reuters dat hij op zijn 18de verjaardag 1000 dollar kreeg van zijn grootmoeder met het advies het geld te investeren in aandelen. De man koos ervoor de gehele 1000 euro te investeren in Apple en heeft de aandelen nooit verkocht. De man is inmiddels een flinke Apple-fan en heeft samen met zijn verloofde twee iPhones, twee MacBooks, een iPad en 400 Apple-aandelen in bezit.

Dividend

Naast de aanzienlijk waardestijging die zijn aandelen doormaakte heeft Marinovich nog meer profijt van zijn aandelen. De man krijgt maar liefst 1000 dollar per kwartaal uitgekeerd als dividend. Dit betekent dat de man dus ieder kwartaal zijn oorspronkelijke investering terugkrijgt.

Naast Marinovich heeft Reuters een flink aantal andere investeerders van Apple geïnterviewd. De meeste investeerders blijken de aandelen jaren geleden te hebben gekocht en deze ondanks de moeilijke tijden die Apple in het verleden heeft doorgemaakt nooit te hebben verkocht.

Niet verkopen

Opvallend genoeg geeft het merendeel van de geïnterviewde investeerders aan niet van plan te zijn hun aandelen te verkopen. Veel investeerders zouden de aandelen zien als een 'vangnet' voor de toekomst, waarmee zij bijvoorbeeld op comfortabele wijze met pensioen kunnen gaan. Andere durven door de aandelen die zij achter de hand hebben duurder te leven en bijvoorbeeld meer te reizen.

0 Reactie(s) op: Man koopt voor 1000 dollar Apple-aandelen en verdient 230.000 dollar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.