Man bekent schuld aan inbraak in woning van Steve Jobs

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 november 2012 18:17

iPad

Een Californische man bekent in juli in het huis van de inmiddels overleden Steve Jobs in Palo Alto, Californië te hebben ingebroken en verschillende voorwerpen te hebben gestolen. De rechter buigt zich nog over de straf die de man krijgt opgelegd.

De 35-jarige inbreker bekent schuld aan in totaal acht verschillende inbraken en één geval van heling. De inbraak in het huis van Jobs is één van de acht inbraken waar de man schuldig aan is bevonden. De man zei na zijn arrestatie niet te hebben geweten dat hij inbrak in het huis van Jobs, tot hij een brief geadresseerd aan de voormalig Apple-CEO aantrof. Bij het opsporen van de man werd de politie geassisteerd door Apple en de telecomprovider AT&T.

Persoonlijke bezittingen

Verschillende persoonlijke bezittingen van Jobs zijn tijdens de inbraak ontvreemd, waaronder de portemonnee en het rijbewijs van Apple-oprichter. Ook zijn meerdere iPhones, iPad's, iPod's, Mac's, champagne en juwelen gestolen. Eén van de gestolen iPad's werd later aangetroffen bij straatartiest Kenneth Kahn, beter bekend als 'Kenny the Clown'. De artiest bleek echter niet op de hoogte te zijn dat hij een gestolen iPad in bezit had. De iPad is teruggegeven aan de familie van Jobs.

Naast de inbraak in het huis van Jobs bekent de inbreker ook schuld aan een zevental andere inbraken. Het gaat om inbraken in woningen in de steden Alameda, Marin en San Francisco in de Amerikaanse staat Californië. De rechter bepaalt 17 januari welke straf de man opgelegd krijgt. De man zou theoretisch een celstraf van maximum 16 jaar en vier maanden krijgen voor de inbraken. De rechter belooft de straf echter niet hoger te zullen laten uitvallen dan maximaal zeven jaar en acht maanden celstraf, aangezien de inbreker schuld heeft bekend aan de misdrijven.

0 Reactie(s) op: Man bekent schuld aan inbraak in woning van Steve Jobs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.