Mail opschonen in OS X

Door: Chwhynny Overbeeke | 27 januari 2016 13:52

How To

Zit je bijna door de maximale opslag van je mailprovider heen? Gebruik dan de app Mail in OS X om ruimte vrij te maken. Hier leggen we uit hoe dit werkt.

Je e-mailprovider heeft hoogstwaarschijnlijk een maximale hoeveelheid opslagruimte voor je e-mailaccount ingesteld. Als je veel bijlagen - of gewoon heel veel e-mails - ontvangt, kan de ruimte die je op de e-mailservers van de provider toegewezen gekregen hebt, vol komen te staan. Gelukkig is het mogelijk om ruimte vrij te maken met behulp van de Mail-app van OS X. Lees ook: Grote bestanden versturen met Mail Drop in OS X.

Grote e-mails verwijderen

Om te beginnen is het een goed idee om de e-mailberichten die de meeste ruimte in beslag nemen door te nemen om te zien of er iets bij zit dat weg mag. Om je e-mailberichten op grootte te sorteren moet je boven de berichtenlijst Sorteer op / Grootte kiezen, of Weergave / Berichtkenmerken / Grootte.

Als je een bericht tegenkomt waarvan de bijlage best weg mag, maar je de inhoud van de e-mail zelf wel graag wilt bewaren, dan is het mogelijk om alleen de bijlage weg te gooien zonder dat het e-mailbericht verdwijnt. Dit kan door een e-mail te openen en vervolgens op Bericht / Verwijder bijlagen te klikken.

Heb je een IMAP-account, dan moet je de bijlage downloaden voordat je bovenstaande stappen uitvoert, omdat de bijlagen ook meteen van de e-mailserver verwijderd worden en niet kunnen worden teruggezet.

Berichten automatisch van de server verwijderen

Berichten automatisch van de server verwijderen.

Als je een POP-account hebt, kun je deze zo instellen dat berichten en bijlagen automatisch van de e-mailserver verwijderd worden na een bepaalde tijdsperiode of nadat je de berichten hebt binnengehaald.

Ga in de Mail-app naar Mail / Voorkeuren en klik op Accounts. Kies een account en klik vervolgens op Geavanceerd. Onder Verwijder bericht van server na ophalen kun je een bepaalde tijdsspanne kiezen, of Verwijder nu om meteen de berichten van de e-mailserver te verwijderen.

De Prullenmand leegmaken

Berichten die je weggooit, komen in de Prullenmand te staan, waar ze nog altijd ruimte in beslag nemen omdat ze dan nog niet van de e-mailserver verwijderd zijn. Om de Prullenmand leeg te maken moet je op Postbus / Wis verwijderde onderdelen klikken. Vervolgens moet je kiezen of je deze onderdelen van alle accounts wilt verwijderen of alleen van een bepaald account.

Zorg dat je de Prullenmand regelmatig leegmaakt, zodat er geen berichten in blijven staan die nodeloos ruimte in beslag nemen.

0 Reactie(s) op: Mail opschonen in OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.