macOS-wachtwoord vergeten, en nu?

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 17 juli 2018 13:38

How To

Hoe fijn het ook is dat er wachtwoorden bestaan – immers, anders kon iedereen zomaar overal bij – ze zorgen soms ook voor flink wat problemen. Bijvoorbeeld wanneer je je wachtwoord vergeten bent en niet meer kunt inloggen. Wat kun je in dat geval doen?

Als je de beheerder bent van de computer, is er helaas niet zo heel veel dat je kunt doen. Er zijn weliswaar manieren om dit te verhelpen, maar hiervoor is het onder andere vereist dat je macOS zo hebt ingesteld dat je je wachtwoord kunt herstellen met behulp van je Apple ID. Dit is echter iets dat je bewust instelt, en het feit dat je dit artikel leest, betekent hoogstwaarschijnlijk dat je dat niet hebt gedaan. Een tweede optie is het gebruik van de FileVault Recovery Key, maar ook in dit geval zul je dat van tevoren moeten hebben ingesteld. Is dat niet het geval, dan is het enige wat je kunt doen het besturingssysteem opnieuw installeren, of contact zoeken met Apple.

wachtwoord vergeten

Gebruikerswachtwoord wijzigen

Ben je beheerder van het systeem en gaat het om een vergeten wachtwoord van een ander gebruikersaccount, dan kun je het wachtwoord gelukkig wel eenvoudig wijzigen. In dit geval klik je op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Gebruikers en groepen. Klik nu op het hangslotje onderin en geef het beheerderswachtwoord op om deze opties te ontgrendelen. Wanneer je dit hebt gedaan klik je op het gebruikersaccount waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen en vervolgens op Stel wachtwoord opnieuw in. Hierna kan er worden ingelogd met het nieuwe wachtwoord.

0 Reactie(s) op: macOS-wachtwoord vergeten, en nu?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.