macOS wachtwoord resetten met Apple ID

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 18 augustus 2017 10:44

Apple ID
How To

Elders op deze site kun je lezen wat je kunt doen wanneer je je wachtwoord in macOS bent vergeten. Daarin noemen we onder andere de optie om je macOS wachtwoord te herstellen met behulp van je Apple ID. Dit is mogelijk sinds macOS Lion, maar moet wel eerst bewust ingesteld worden voordat je het kunt gebruiken.

Het instellen van deze optie is zo eenvoudig en kan zoveel ellende voorkomen, dat we eigenlijk niet begrijpen dat Apple de optie niet automatisch inschakelt met de optie om het uit te schakelen in plaats van andersom.

Apple ID koppelen

Om je Apple ID te kunnen gebruiken om je macOS-wachtwoord te herstellen, zul je de twee eerst aan elkaar moeten koppelen. Je doet dit door te klikken op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Gebruikers en groepen. Klik onderin op het hangslotje en vul het beheerderswachtwoord in om deze opties te ontgrendelen. Klik nu op je account en schakel vervolgens de optie in genaamd: Sta toe dat gebruiker wachtwoord opnieuw instelt met Apple ID. Wanneer je al met je Apple ID bent ingelogd binnen macOS, dan hoef je deze niet nog afzonderlijk te koppelen. Wil je een andere Apple ID koppelen, rechtsklik dan op de gebruiker en kies voor Geavanceerde opties, om het gewenste Apple ID te koppelen.

wachtwoord resetten

Wanneer je nu ooit je wachtwoord vergeet, krijg je na drie keer verkeerd inloggen de optie om je wachtwoord te herstellen met behulp van je Apple ID. Wel zo veilig!

1 Reactie(s) op: macOS wachtwoord resetten met Apple ID

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 18 augustus 2017 15:23 qsmits
    Het kan ook aardig wat ellende veroorzaken:

    Stel je Apple ID word gehackt. Mooi als ze dan ook direct het password van je Mac kunnen resetten.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.