MacBook's zijn verantwoordelijk voor 80 procent van alle Mac-verkopen

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 oktober 2012 11:19

iPad

De MacBook speelt een erg belangrijke rol voor Apple. Het bedrijf blijkt in het afgelopen kwartaal 4,9 miljoen Mac's te hebben verkocht. Maar liefst 80 procent hiervan blijkt een MacBook te zijn.

Dit blijkt uit de verkoopcijfers over het afgelopen kwartaal die Apple in een conference call presenteerde. Apple verkocht in het afgelopen kwartaal 44 miljoen iOS-apparaten. Het lijkt erop dat Apple dit aantal het komende kwartaal verder gaat uitbreiden, aangezien het bedrijf met de iPad mini een nieuw iOS-apparaat in de markt heeft gezet. De winstmarges op de 7,9 inch iPad mini liggen echter aanzienlijk lager dan Apple's gemiddelde.

7 inch tablet

Apple blijkt overigens geen enkele interesse te hebben in het bouwen van een 7 inch tablet. Cook laat weten dat Apple 7 inch tablets niet als goede producten ziet en daarom ook nooit een 7 inch tablet zou ontwikkelen. Het bedrijf maakt daarnaast bekend dat iCloud inmiddels 190 miljoen actieve gebruikers heeft.

De iPhone-producten presteert ook als we kijken naar de cijfers van het gehele fiscale jaar goed. Het bedrijf wist dit fiscale jaar 156 miljoen dollar omzet te draaien. Het apparaat verkocht in totaal 200 miljoen iOS-apparaten, 18 miljoen Mac's en 35 miljoen iPod's.

Samsung

Tim Cook ging in de conference call ook nog even in op de relatie van Apple met Samsung. Cook stelt dat Apple gewoon klant blijft bij Samsung en de twee bedrijven dus ook nog steeds een commerciële relatie hebben.

0 Reactie(s) op: MacBook's zijn verantwoordelijk voor 80 procent van alle Mac-verkopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.