MacBook Air mogelijk met Sandy Bridge processor

Door: jalmar-westerhoff | 07 april 2011 10:56

Mac

De laatste update die de MacBook Pro afgelopen februari kreeg zorgde ondermeer voor de integratie van een Sandy Bridge processor. Steeds meer mensen vragen zich af of de MacBook Air mogelijk dezelfde upgrade krijgt. Momenteel draait de Air nogsteeds op een 1.4Ghz Core2Duo processor van Intel.

Er zijn al tal van klachten gemeld over de MacBook Air die zou crashen bij zware taken. De huidige processor van Intel is wellicht wat aan de zwakke kant voor de Air. Een krachtigere processor zou een significante verbetering zijn. De site HardMac voorspelt dat de volgende update van de MacBook Air hierin zal voorzien. Volgens de site kunnen we in de volgende generatie MacBook Air een processor genaamd Core i5 2537M verwachten.

"It is clocked at 1.4 GHz and features an impressive turbo mode reaching 2.3 GHz. It would be a huge gap with the power currently offered in the MacBook Air, even in the 13" model.

Het kan echter nog een hele opgave zijn de MacBook Air een dergelijke update te geven gezien het dunne model. Daarbij komt dat de huidige processor in de 11 inch Air momenteel 10W verbruikt. Bij de intergratie van een nieuwe processor zou dit naar 17W gaan. Echter een grafische chip zal niet meer nodig zijn, deze is bij Sandy Bridge standaard ingebouwd. HardMac voorspelt dat de update van de Air rond juni dit jaar gerealiseerd zal worden.

0 Reactie(s) op: MacBook Air mogelijk met Sandy Bridge processor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.