Mac Pro: het laatste nieuws

Door: hans-conings | 01 mei 2012 07:39

Mac

intro

Petitie voor informatie nieuwe Mac Pro

Toegevoegd op 28 mei

Nu de Mac Pro-lijn al bijna twee jaar geen nieuwe modellen meer gezien heeft, is er een facebook-petitie opgedoken die Apple om meer informatie vraagt omtrent haar Macs. Bezieler van de petitie is Lou Borella, een zelfverklaarde "professionele editor en grafisch vormgever". Hij startte de petitie op 9 mei jl., en sindsdien gaat het hard: inmiddels zijn al meer dan 12.000 facebookgebruikers lid geworden van de pagina.

Borella schreef drie weken geleden een open brief aan Apple, waarin hij om "wat duidelijkheid" vraagt wat betreft de Mac. "De Mac Pro werd al veel te lang verwaarloosd. We hebben allemaal het succes van de iPad en de iPhone leren kennen en we zijn echt blij met onze nieuwe speeltjes", schrijft hij. "Maar toch moeten velen van ons ook keuzes maken m.b.t. de hardware die we gebruiken om ons brood mee te verdienen." Waar Borella hier op doelt, zijn de professionele software-applicaties die hij en zijn collega's gebruiken voor hun werk. Deze moeten ondersteund worden door de beste hardware op de markt om efficiënt te kunnen blijven werken.

Borella voegt hier nog aan toe dat de huidige Mac Pro niet het antwoord is, en dat hij zoekt naar bevestiging of er nu een nieuwe update komt van het Apple-product, of dat de lijn officieel "dood" is. "Het is niet teveel gevraagd. We kunnen echt niet langer wachten en het is niet bepaald eerlijk om ons zo aan het lijntje te houden", besluit Borella, terwijl hij de brief ondertekent in naam van de 'Creative Community' (de creatieve gemeenschap).

Deze gevleugelde uitspraken zetten de toon voor de facebookpagina. Ondertussen grossiert de pagina eveneens in een niet gering aantal commentaren van groepsleden die concrete informatie eisen van Apple.

Fan worden van Borella's facebookpagina kan hier.

0 Reactie(s) op: Mac Pro: het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.