Mac OS X Server 10.6.5 problemen verholpen door update

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 november 2010 11:48

Nieuws

Apple heeft enkele dagen geleden versie 10.6.5 van Mac OS X server uitgebracht. De update moet onder andere de samenwerking met Microsoft Exchange servers verbeteren en allerlei bugs verhelpen. Ook heeft het verplaatsen van bestanden via iDisk SSL-ondersteuning gekregen, waardoor dit nu via een beveiligde verbinding kan gebeuren. De update bleek een aantal problemen te bevatten, waardoor Apple binnen enkele dagen een tweede versie van de update heeft uitgebracht.

Mac OS X Server 10.6.5 zorgde voor een aantal problemen. Zo klaagde gebruikers over het feit dat bij een aantal servers de Open Directory niet meer wilde opstarten wanneer deze met SSL werd beveiligd. Hierdoor kon men niet meer oplossen. Mocht je overigens met dit probleem kampen kun je het beste oplossingen die op het Apple forum worden genoemd proberen.

Andere problemen waren dat gebruikers die via IMAP met een mailserver verbonden waren zowel mappen als mailtjes van andere gebruikers te zien. Dit is uiteraard een ernstig probleem waarbij de privacy van de gebruikers in gevaar kwam. De fout zou komen door een bug in de open source mailserver die het besturingssysteem gebruikt, dovecot.

0 Reactie(s) op: Mac OS X Server 10.6.5 problemen verholpen door update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.