Mac OS X Lion op een iPhone of iPad

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 september 2011 12:44

Nieuws

Altijd al Mac OS X Lion op je iPhone of iPad willen hebben? Dankzij een nieuw thema in de Cydia Store is dat nu mogelijk. OS X Ultimatum is een thema voor iOS waarmee je een gejailbreakte iDevice voorziet van een Mac OS X Lion-laag. Het lijkt hierdoor alsof je Mac OS X Lion op een iPhone of iPad hebt geïnstalleerd.

Het thema wordt geleverd met onder andere de dock en menubalk van Lion. Beide zijn volledig functioneel. Zo kun je in de linkerbovenhoek van het scherm op het Apple-logo klikken, waarna je onder andere instellingen voor de dock kunt wijzigen. Ook kun je hier informatie over de Mac opvragen of de achtergrond veranderen. Via de Finder kun je verschillende mappen op het apparaat bereiken. Ook hier zijn de mappen die je in OS X Lion aantreft gekopieerd naar iOS. Zo is er een Utilities-, Applications- en Documents-map aanwezig.

Zodra je het jailbreak-thema hebt geïnstalleerd kan je op de harde schijf van de iDevice een bestand vinden met de naam 'Install Mac OS X'. Met dit bestand kun je allerlei instellingen van het thema wijzigen en aangeven voor welk apparaat het thema moet worden geöptimaliseerd. Ook kun je hier een gebruikersnaam opgeven, die vervolgens op verschillende plekken in het thema terugkomt.

Het thema kan worden gedownload via Theme Outlet. Aangezien het thema gemaakt is voor Dreamboard is het noodzakelijk dat je Dreamboard geïnstalleerd hebt.

[youtube]IZFNi9SLFkU[/youtube]

Een demonstratie van het Mac OS X-thema voor iOS

0 Reactie(s) op: Mac OS X Lion op een iPhone of iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.