Mac: Bouw het attractiepark van jouw dromen

Door: Robin Smit | 09 januari 2013 14:31

iPad

Veel gamers zullen ongetwijfeld bijzondere herinneringen hebben aan de tijd waarin we met zijn allen de mooiste attractieparken bouwden in RollerCoaster Tycoon. Wie zich weer even helemaal in deze tijd wil wanen kan nu aan de slag met RollerCoaster Tycoon 3 Platinum voor de Mac.

RollerCoaster Tycoon 3 Platinum is een verzameling van de originele RollerCoaster Tycoon 3 met daarbij de twee uitbreidingspakketten Dolle Waterpret en Beestenboel. Hierbij is het aan jou om een zo succesvol mogelijk attractiepark op te zetten en rekening te houden met de meest uiteenlopende zaken. Ondanks dat de game oorspronkelijk al in 2004 uit kwam, heeft deze nu pas zijn weg kunnen vinden naar de Mac AppStore. Gelukkig wil dit niet zeggen dat de game achterhaald is. Zo weet RollerCoaster Tycoon 3 Platinum zich met de sterke en uitgebreide gameplay zich prima omhoog te houden tussen de hedendaagse games. Grafisch is de tand des tijds beter te zien, maar dit heeft vooral te maken met de relatief lage resoluties die worden ondersteund. Dit is vooral te merken op grotere schermen of Retina MacBooks. Met behulp van een kleine aanpassing in de systeembestanden is dit te verhelpen, waardoor het ontbreken van standaardondersteuning een gemiste kans lijkt.

In RollerCoaster Tycoon 3 Platinum heb je de mogelijkheid om aan de hand van verschillende modi jouw droompark te bouwen. Zo kan je missies spelen in bestaande parken, maar ook vanaf de grond nieuwe parken ontwerpen. Doordat de game voorzien is van twee uitbreidingspakketten zijn de bouwmogelijkheden nagenoeg onbeperkt. Dit heeft als nadeel dat je soms even het overzicht van de aanwezige attracties en andere objecten kwijt bent. Erg leuk is dat je ook in dit deel van RollerCoaster Tycoon nooit klaar bent met je park. Zo kan het altijd mooier of beter en er blijven continue nieuwe uitdagingen opduiken in het managen van je park. Heb je even niets meer te doen dan kan je een ritje maken in je eigen attracties.

Kortom

RollerCoaster Tycoon 3 Platinum is een leuke en uitdagende game waarin jij de taak krijgt om het attractiepark uit jouw dromen waar te maken. De game is erg uitgebreid en biedt je hierdoor zeeën aan mogelijkheden. Helaas zijn de ondersteunde resoluties in de game relatief laag, waardoor het beeld op grote schermen of Retina MacBooks niet altijd even mooi is.

Beoordeling: 8/10

Download RollerCoasterTycoon 3 in de Mac App Store

1 Reactie(s) op: Mac: Bouw het attractiepark van jouw dromen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 26 december 2013 22:22 Anoniem
    Ik heb het in de appstore gekocht, nu is mijn vraag of iemand weet of ik dit spel in het Nederlands kan zetten?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.