Mac App Store opent op 6 januari

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 december 2010 10:29

Nieuws

De Mac App Store wordt op 6 januari 2011 gelanceerd. De appwinkel wordt in negentig landen gelijktijdig gelanceerd. De Mac App Store wordt vergelijkbaar met de App Store voor iOS en moet gebruikers een plaats geven waar zij eenvoudig en veilig apps kunnen downloaden.

De appwinkel wordt overigens niet de enige plek waar je software voor de Mac kunt downloaden. Apple heeft tijdens de aankondiging van de Mac App Store tijdens het Back to the Mac-evenement al laten weten dat je in ieder geval de komende tijd gewoon software op de traditionele manier kunt downloaden en installeren.

Net als bij de iOS App Store moeten apps voor de Mac App Store voldoen aan richtlijnen van Apple. Deze stellen onder andere dat apps data en voorkeuren op een vaste plek moeten opslaan en dat er gebruik moet worden gemaakt van de Aqua User Interface. Allebei de regels moeten er voor zorgen dat de apps in de appwinkel eenvoudig te gebruiken zijn.

Een andere overeenkomst met de iOS App Store is de manier waarop Apple geld verdient aan de winkel. Van iedere app die wordt verkocht verdwijnt dertig procent van de opbrengst in Apple's zak. De Mac App Store wordt beschikbaar voor Mac OS X Snow Leopard ken zal via de Software Update gedownload kunnen worden.

0 Reactie(s) op: Mac App Store opent op 6 januari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.