Mac App Store nu beschikbaar

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 januari 2011 15:12

Nieuws

Apple heeft zojuist de Mac App Store gelanceerd. Het eerder genoemde tijdstip van 18:00 blijkt dus niet te kloppen. In de app winkel kun je apps vinden voor Mac OS X. Op dit moment zijn er zo'n duizend apps beschikbaar in de appwinkel. Mac OS X Snow Leopard-gebruikers kunnen de Mac OS X 10.6.6-update downloaden waardoor de Mac App Store beschikbaar wordt.

De Mac App Store is gebouwd volgens het 'walled garden'-principe, wat wil zeggen dat alle apps die in de appwinkel worden aangeboden goed gekeurd zijn door Apple. Hierdoor moet de kans dat je een app met malware of andere kwaadwillende software download aanzienlijk kleiner zijn dan bij andere downloadplekken voor Mac OS X-software.

Apps die je via de Mac App Store aanschaft worden gekoppeld aan je iTunes-account. Hierdoor kun je apps op een later moment opnieuw gratis downloaden. Hierdoor is de software daarnaast ook op meerdere Macs te installeren.

Momenteel is de Mac App Store alleen beschikbaar voor gebruikers van Mac OS X 10.6 Snow Leopard. In de toekomst wordt dit ook uitgebreid met Mac OS X Lion, de opvolger van Snow Leopard. Dit besturingssysteem wordt naar verwachting in de komende zomer gelanceerd.

De Mac App Store

0 Reactie(s) op: Mac App Store nu beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.