Mac App: Radio is weer terug van weggeweest

Door: Robin Smit | 13 maart 2013 08:35

Mac

The Buggles zongen het in 1979 al; "Video killed the radio star." De hoogtijdagen van de radio zijn al ver achter ons. Toch lijkt er voor mensen die terug verlangen naar de tijd van jingles en DJ's goed nieuws te zijn. Met Radium 3 wordt radio namelijk weer helemaal hot!

Radium 3 is een app voor je Mac die de mogelijkheid om naar de radio te luisteren op een prachtige manier in je besturingssysteem integreert. Dit doet de app door een hartje in de menubalk van je computer te plaatsen. Wanneer je hierop klikt komt er een uitklapmenu naar beneden dat je de mogelijkheid biedt bijna elke radiozender die er is af te spelen. Door enkel de naam van een station of genre in te voeren komt Radium 3 met voldoende opties om jouw dag een beetje muzikale invulling te geven. Met een druk op de knop begint het station met afspelen, zonder dat je hiervoor een losse speler moet openen. Jouw favoriete stations kan je opslaan als favoriet zodat je deze altijd snel terug kunt vinden.

Wat Radium 3 nog leuker maakt is dat de app zowel in je menubalk als in je berichtencentrum direct laat zien naar welk nummer je op dit moment aan het luisteren bent. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een nummer dat je leuk vindt direct te openen in iTunes. Naast de titel en artiest van een nummer is het ook mogelijk om de albumcover op te vragen in Radium 3. Helaas is de kwaliteit van deze covers niet echt om over naar huis te schrijven.

Radium 3 is een prachtige app voor muziekliefhebbers, maar helaas ook een die behoorlijk aan de prijs kan zijn. De makers geven echter regelmatig flinke kortingen, dus houd de AppStore hiervoor goed in de gaten.

Kortom

Radium 3 is een mooie app die het mogelijk maakt om radio te luisteren op je Mac. De app is prachtig geïntegreerd in je besturingssysteem en laat je direct zien welk nummer er nu op de radio te horen is. Hierbij komt nog eens een gigantisch aanbod aan radiostations, waardoor Radium 3 een echte aanrader is voor muziekliefhebbers.

Beoordeling 9/10

Download Radium 3 in de Mac AppStore

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl

0 Reactie(s) op: Mac App: Radio is weer terug van weggeweest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.