Mac app: Het spannendste avontuur dat je op je Mac kunt verzinnen

Door: Robin Smit | 29 maart 2013 13:22

Mac

Op een zonnige dag vertrek je samen met een paar metgezellen voor een leuke dag in de natuur. Samen met twee leden van de groep besluit je een grot die jullie tegen komen, in te gaan. Binnen de kortste keren maak je in deze grot kennis met een depressieve kassamedewerker, een prinses in een toren en een mijnzoeker die je beschuldigt van het zoek raken van zijn mijnwagens. Pure fictie? Misschien wel, maar in The Cave kan het allemaal.

The Cave is een indrukwekkende platform game voor de Mac. In de game speel je met drie verschillende personages die tegelijkertijd op verkenning gaan in een mysterieuze grot. De samenstelling van dit reisgezelschap kan je overigens gedeeltelijk zelf bepalen. Hierbij heeft iedere reisgenoot een speciale vaardigheid waarvan je, eenmaal in de grot aangekomen, pas weet of deze vaardigheid nu werkelijk zo nuttig is als je had gedacht. Achteraf wisselen is echter geen mogelijkheid en je zal al je personages moeten gebruiken om de grot te verkennen en haar geheimen te ontraadselen.

Het gebruik van deze personages is direct een uniek spelelement aan The Cave. Zo zul je tijdens het spelen van de game verschillende puzzels moeten oplossen die je alleen kunt voltooien door alle drie je personages te gebruiken. Hierbij kan het zo zijn dat je ene personage ergens hoog in de grot staat bij een schakelaar, terwijl een ander personage diep beneden staat bij een deur die wordt bediend door die schakelaar. Dit zorgt ervoor dat The Cave soms behoorlijk wat denkwerk behoeft.

Ondanks dat The Cave een platform game is, ziet de wereld die je ontdekt er werkelijk schitterend uit. Hierdoor lijkt de game in niets meer op de traditionele platform games die we kennen. Dit zorgt er wel voor dat we een recente Mac kunnen aanraden voor personen die The Cave in al zijn pracht willen ervaren.

Kortom

The Cave is een mysterieuze platform game waarin je met drie personages op avontuur gaat in een grot vol geheimen. Tijdens je ontdekkingstocht zul je verschillende puzzels tegenkomen die je alleen kunt voltooien door strategisch jouw personages in te zetten. Naast erg spannend is de game ook nog eens erg mooi vormgegeven, wat van The Cave een app maakt die eigenlijk in de game-verzameling van elke Mac gamer thuis hoort.

Beoordeling 9/10

Prijs: € 13,99

Download The Cave in de Mac AppStore

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl

0 Reactie(s) op: Mac app: Het spannendste avontuur dat je op je Mac kunt verzinnen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.