Maand uitstel voor iPad buiten VS

Door: Jasper Bakker | 14 april 2010 17:08

Nieuws

Apple stelt de internationale verkoop van zijn tablet een maand uit. Het zegt overvallen te zijn door de Amerikaanse vraag naar de iPad.

De producent van de gehypte tabletcomputer zegt in de eerste week van de verkoop in de Verenigde Staten meer dan een half miljoen iPads te hebben verkocht. Op de eerste dag zijn er in de VS ruim 300.000 verkocht.

Hoewel die hoger dan verwachte aantallen wel degelijk zijn geleverd, zegt Apple moeite te hebben aan de vraag te voldoen. "We hebben ook al een groot aantal bestellingen vooraf (pre-orders) aangenomen voor de iPad 3G-modellen die eind april moeten worden geleverd."

Groeiende vraag

Apple verwacht ook dat de Amerikaanse vraag naar - en dus verkoop van - de komende weken alleen maar toeneemt. Meer mensen zien en proberen dan namelijk de reeds aan anderen verkochte iPads, redeneert de leverancier. Die verwachting voor de groeiende vraag betreft zowel de drie WiFi-modellen als de komende drie 3G-modellen.

"We hebben dus het moeilijke besluit genomen de internationale lancering van de iPad een maand uit te stellen, naar eind mei", meldt Apple in een summier persbericht. De prijzen voor buiten de VS worden op 10 mei bekendgemaakt. Vanaf die datum neemt Apple ook alvast bestellingen aan.

Import

Het is vooralsnog niet bekend wanneer de iPad uitkomt in Nederland. Het eerder uitgegeven - en nu opgeschorte - internationale release-schema noemt alleen Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Bij de internationale lancering zijn wel direct alle modellen, ook met 3G, te koop.

Ondertussen hebben gretige consumenten zelf al Amerikaanse exemplaren geïmporteerd. Enkele bedrijven zijn slim op de hype ingesprongen en hebben via derden partijen iPads besteld en ingevoerd. De daarvoor gerekende prijzen zijn enkele honderden euro's hoger dan wat Apple zelf vraagt. Enerzijds vanzelfsprekend vanwege de importmoeite, anderzijds opvallend hoger gezien de huidige dollarkoers.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Maand uitstel voor iPad buiten VS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.