Maak je eigen Apple iWatch met een iPod nano en een 3D-printer

Door: lucas-mearian | 12 augustus 2014 12:00

How To

Als je geen zin hebt om nog langer te wachten tot Apple eindelijk met de veelbesproken iWatch op de proppen komt, kun je overwegen om er zelf een te maken. Hiervoor gebruiken we een 3D-printbare polsband waar precies een iPod nano in past. Zo maak je van je oude nano een uitstekende smartwatch.

De printbare polsband (hier te downloaden), ontworpen door Stewart Davies die is afgestudeerd aan de University of Edinburgh, is bedoeld voor Apple's zesde generatie iPod nano. De polsband is gemaakt van een flexibel thermoplastisch filament met de naam Ninjaflex.

"Ik ben in Edinburgh afgestudeerd in productontwerp. Ik houd ervan om goede producten te slopen en ze te gebruiken om andere, redelijk goede, producten te maken", schrijft Davies op zijn webpagina van de 3D-designsite MyMiniFactory.com.

Een iPod past precies in de polsband, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot de knoppen en audio-ingang. De band bevat ook een dubbel sluitsysteem om ervoor te zorgen dat de iPod nano er niet uitvalt.

Het duurt tussen de 65 en 70 minuten om de iPod nano polsband uit te printen. De iPod nano polsband kan in verschillende kleuren geprint worden.

Net als andere CAD-ontwerpen in het online universum van 3D-printen, is de polsband gratis te downloaden. Of Davies print er één voor je uit voor 9,99 Amerikaanse dollars.

1 Reactie(s) op: Maak je eigen Apple iWatch met een iPod nano en een 3D-printer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 19 september 2014 09:24 Anoniem
    homo
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.