In 12 stappen je eigen infographic met de iPad

Door: Martin Gijzemijter | 22 januari 2015 09:56

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

5 Eigen afbeelding invoegen

Als je niet tevreden bent met het beeld dat Grafio voor je heeft geselecteerd of je hebt nog iets anders nodig, dan kun je heel eenvoudig zelf beeld invoegen. Daarvoor moet je het beeld eerst op je iPad hebben gedownload of gesynchroniseerd. Zorg ervoor dat het beeld niet te groot is, anders ben je eerst drie minuten bezig met de knijpbeweging om het op het juiste formaat te krijgen. Druk rechtsboven op het derde pictogram van rechts en kies voor Photo library. Je kunt nu een foto uit je eigen bibliotheek selecteren.

Als je niet tevreden bent met wat Grafio je biedt, voeg je gewoon je eigen afbeelding toe.

6 Eigenschappen van elementen aanpassen

Of je nu foto's, tekst of pictogrammen hebt geplaatst in je infographic, of alle drie, de kans is nihil dat het er direct picobello uitziet. Oftewel, je zult de eigenschappen van de elementen wat moeten aanpassen. Druk je tweemaal op een element, dan kun je de grootte verslepen. Met de roteerbeweging van je vingers, kun je een element draaien. Druk je op het tandwiel (een snelkoppeling naar de knoppen bovenin), dan kun je lettertype, kleur, enzovoort aanpassen. Zo kun je het element helemaal naar je hand zetten. Met het kruisje verwijder je het element.

Eenmaal geplaatst, laten elementen zich redelijk eenvoudig aanpassen qua afmeting en kleur.

7 Elementen uitlijnen

De kunst van een mooie infographic is uiteraard dat alle elementen mooi onderling zijn uitgelijnd (oftewel, het mag ogen als chaos, in werkelijkheid staat niets schots en scheef). Grafio springt daar op een slimme manier mee om. Wanneer je een element versleept, dan verschijnen er kleine lijntjes in beeld die je laten zien hoe de elementen zich onderling tot elkaar verhouden. Ze kun je dus eenvoudig elementen ten opzichte van elkaar centreren, horizontaal of verticaal uitlijnen, enzovoort. Dat helpt echt enorm.

Dankzij slimme lijntjes helpt Grafio je diverse elementen uitlijnen.

8 Pijlen bewerken

Wanneer je drukt op het derde pictogram van rechts en drukt op Arrows om een pijl in te voegen, zie je dat alle pijlen één richting op wijzen. Rechte pijlen kun je draaien, maar met ronde pijlen werkt dat niet, omdat je die soms de andere kant op gebogen wilt hebben. In dat geval druk je tweemaal op de pijl en sleep je de pijl kleiner, je gaat door totdat de pijl zich als het ware omdraait. Zo krijg je hem alsnog gebogen in de richting die je wilt.

Een spiegelknop is er niet, maar je kunt pijlen eenvoudig de andere richting op slepen.

0 Reactie(s) op: In 12 stappen je eigen infographic met de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.