Luxemburgse patenttroll: Alle Apple-producten schenden onze patenten

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 december 2012 12:10

iPad

Een Luxemburgs bedrijf stelt dat Apple met al zijn producten in breuk maakt op een drietal patenten. Het bedrijf Arendi is daarom in de Verenigde Staten een rechtszaak gestart tegen Apple.

Patenty Apple meldt dat de patenten alle drie beschrijven hoe persoons- en bedrijfsinformatie door gebruikers in één muisklik kan worden opgehaald in een applicatie. Het gaat om de patenten 7,917,843: 'Method, system and computer readable medium for addressing handling from a computer program', 7,496,854: 'Method, system and computer readable medium for addressing handling from a computer program' en 8,306,993: 'Method, system and computer readable medium for addressing handling from an operating system'.

Patenttroll

Alle patenten staan op naam van Atle Hedloy. Het oudste patent is sinds 2009 in handen van Hedloy en zijn toegewezen aan Arendi Holding Limited. Arendi is een bedrijf dat is geregistreerd in de Kaaiman Eilanden. Het lijkt te gaan om een zogeheten patenttroll, een bedrijf dat zich uitsluitend richt op het verzamelen van patenten en zelf geen producten produceert of diensten levert.

Arendi gaat in de aanklacht overigens niet in op de reden waarom Apple-producten inbreuk maken op zijn patenten. Het is dan ook onduidelijk welke argumenten het bedrijf in de rechtbank zal aanvoeren. Arendi klaagde eerder Dell en Microsoft aan met één van de patenten waar nu ook Apple mee is aangeklaagd. Beide bedrijven schikte de rechtszaak voor een onbekend bedrag.

0 Reactie(s) op: Luxemburgse patenttroll: Alle Apple-producten schenden onze patenten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.