Luchtfoto's van zonnepanelen bij Apple's iCloud-datacenter duiken op

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 april 2012 19:03

Nieuws

Apple is druk in de weer met voorbereidingen voor de komst van een biogasinstallatie en een grote hoeveelheid zonnepanelen bij zijn iCloud-datacenter in Maiden, North Carolina. De plek waar de energievoorzieningen moeten worden gebouwd wordt flink verbouwd.

Wired heeft een aantal foto's in handen gekregen die afgelopen maart zijn genomen. Op de foto's is een stuk land van ongeveer 69 hectare te zien dat zou zijn verhoogd en voorbereid op de komst van de zonnepanelen en biogasinstallatie. De twee energiebronnen moeten het iCloud-datacenter gaan voorzien van duurzame energie, waardoor CO2-voetafdruk van Apple afneemt.

Bloom Boxes

Apple gaat naar verwachting gebruik maken van biogasinstallatie van Bloom Energy. Anonieme bronnen wisten eerder te melden dat Apple ongeveer 50 Bloom Boxes gaat installeren in het datacenter in maiden. De brandcellen leveren per stuk ongeveer 100kW aan vermogen.

De Bloom Boxes zetten zuurstof en brandstof om in energie. De brandstof kan bestaan uit aardgas of biogas. De Bloom Boxes zorgen er niet alleen voor dat Apple een deel van zijn datacenter in Maiden met behulp van 'schone' energie kan opwekken, maar ook dat het bedrijf niet afhankelijk is van het lokale elektriciteitsnetwerk.

0 Reactie(s) op: Luchtfoto's van zonnepanelen bij Apple's iCloud-datacenter duiken op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.