Logitech Joystick for iPad

Door: Richard Veenstra | 01 februari 2012 11:50

Review

Met accessoires als de Logitech Joystick for iPad maakt u de bediening van spelletjes op iPad een stuk eenvoudiger. Want hoewel de tablet een geweldig apparaat is om spelletje op te spelen, laat de besturing soms te wensen over.

De Logitech Joystick for iPad is een klein stukje plastic dat u met behulp van zuignapjes op uw iPad vastklemt. In het midden zit een plastic cirkeltje waar uw duim op rust en de twee zuignapjes plaatst u aan de linker- of rechteronderkant van uw iPad-scherm. Doordat de knop met een spiraalconstructie aan de zuignapjes vast zit, kunt u de zwarte knop alle kanten uit bewegen. Aan de onderkant van de knop bevindt zich een speciaal stukje plastic zodat de iPad weet waar de knop zich op het scherm bevindt. De constructie oogt een beetje goedkoop, maar na het vastdrukken van de zuignapjes op uw iPad blijft de joystick gemakkelijk zitten en voelt stabiel aan.

De joystick is eenvoudig te bevestigen aan uw iPad.

Spellen

De joystick werkt niet met elk spel, maar op de website van Logitech vindt u een lijst met spellen die ondersteund worden. In deze lijst ziet u onder andere bekende spellen als Assassin's Creed, Brothers in Arms 2, FIFA 11 en Real Racing 2 HD. Logitech vertelt erbij dat deze lijst slechts een selectie is, in principe moet elk spel met een zogenaamde 'On-Screen-Joystick' compatibel zijn met de Logitech joystick.

Gameplay

Het spelen met een joystick is even wennen, maar de Logitech joystick voelt fijn aan tijdens het spelen. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat u uw duim op het zwarte knopje houdt als u naar links, rechts, boven of beneden beweegt. Doet u dit niet en drukt u alleen op de zijkant van het knopje, dan maakt de joystick geen contact meer met de iPad. De joystick van Logitech is met een dubbele spiraal aan de buitenring bevestigd voor meer grip. Hierdoor is de besturing overtuigend en precies. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de joystick van concurrent Fling, die het met een enkele spiraal moet doen.

De joystick van Logitech voelt goed aan en verhoogt de gameplay.

Conclusie

De Logitech Joystick for iPad is een welkome aanvulling voor mensen die een betere gameplay wensen voor spelletjes. Bijna alle spellen die een On-Screen-Joystick ondersteunen, werken goed samen met de Logitech joystick en door de ingenieuze vormgeving voelt de joystick solide aan. De vraag is natuurlijk hoe lang de zuignapjes het volhouden, maar gelukkig levert Logitech er een opbergzakje bij. Als u de joystick na gebruik keurig in het zakje opbergt, komt er geen vuil onder de zuignapjes. Dit verlengt het leven van de joystick waarschijnlijk aanzienlijk. De prijs van 15 euro is fors voor dit kleine stukje plastic, maar dit is in lijn met producten van de concurrentie. Logitech wijst erop dat de Joystick for iPad ondanks de naam ook prima met andere tablets werkt.

Logitech Joystick for iPad

Prijs € 14,99

Oordeel 8/10

Pluspunten

Stabiele gameplay door dubbele spiraal

Ondersteuning voor veel spellen

Geen installatie van extra software nodig

Minpunten

Prijs

0 Reactie(s) op: Logitech Joystick for iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.