Live: Apple vs. Samsung

Door: loek-essers | 25 augustus 2011 10:14

Nieuws

In Düsseldorf dient wederom een rechtszaak tussen Apple en Samsung en dit keer is Samsung er wel bij om zich te verweren. Webwereld doet live verslag vanuit de rechtszaal.

De Haagse rechter legde woensdag een bom onder de Duitse zaak die Apple vandaag tegen Samsung voert. Samsung schendt wel één octrooi, oordeelde de Nederlandse rechter, maar dat gaat over een manier waarop een fotogalerij in Android 2.3 via een touchscreen te bedienen is.

Vonnis

De voorzieningenrechter wijst alle vorderingen af gebaseerd op de twee andere patenten, modelrechten, auteursrechten en slaafse (stijl)nabootsing. Samsung kraait victorie omdat zijn Galaxy smartphones en tablets volgens de Nederlandse rechter dus geen inbreuk maken op die patenten van Apple. Direct na de Haagse uitspraak liet de advocaat van Samsung het vonnis vertalen en diende het in bij de rechtbank in Düsseldorf.

Daar wordt vandaag over dezelfde octrooien en patenten gepraat. De vraag is of de Duitse rechter mee gaat met zijn Nederlandse evenknie. Een live verslag vanuit Düsseldorf.

Voor het geval dat de livestream hapert: volg @AndreasUdo op twitter.

[gadget][/gadget]

[gadget] [/gadget]

Meer weten over de patentstrijd tussen Apple en Samsung? Ga naar onze dossierpagina.

0 Reactie(s) op: Live: Apple vs. Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.