Limera1n-jailbreak gelanceerd, maar Greenpois0n uitgesteld

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 oktober 2010 09:55

Nieuws

Het Chronic Dev Team heeft besloten de Greenpois0n-jailbreak te vertragen. Dit aangezien Geoshot de limera1n-jailbreak voor 3e en 4e generaties iOS-apparaten heeft uitgebracht. Limera1n is een untethered jailbreak die gebruikt maakt van een bootrom-exploit, maar niet van de SHAtter-exploit.

Het Chronic Dev Team hoopt door de Greenpois0n-jailbreak, die wel gebruik maakt van de SHAtter-exploit, niet uit te brengen de exploit in de toekomst te kunnen gebruiken. Het team wil Greenpois0n nu ombouwen zodat deze gebruik maakt van de zelfde bootrom-exploit als limera1n.

Overigens heeft het Chronic Dev Team de beslissing van Geoshot om de exploit nog snel voor de lancering van Greenpois0n beschikbaar te stellen niet in dank afgenomen. Op haar blog heeft het team een blogpost gemaakt waarin zij het gedrag van Geoshot onverantwoordelijk noemt en zegt dat Geoshot door de publicatie zijn ego een oppepper wil geven.

Limera1n is momenteel beschikbaar in beta-versie en is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch van de 3e en 4e generatie, de iPad en de Apple TV van de 2de generatie op iOS 4.0 tot en met 4.1. De jailbreak bevat volgens het Chronic Dev Team nog een aantal fouten. Het team wil deze fouten in de Greenpois0n-jailbreak verhelpen.

Één voordeel heeft het uitstellen van de Greenpois0n-jailbreak wel. Doordat de SHAtter-exploit niet bekend wordt gemaakt aan het grote publiek bestaat de kans dat deze exploit in de volgende generatie iOS-apparaten nog niet is gepatched. Hierdoor zouden hackers deze apparaten snel na de lancering kunnen jailbreaken.

Geoshot zegt zelf te verwachten dat de bootrom-exploit waar limera1n gebruik van maakt gepatched zal zijn in de volgende generatie iOS-apparaten. Dit aangezien de bootrom en iBoot op dezelfde broncode gebaseerd zijn. De kwetsbaarheid waar nu gebruik van maakt is in de laatste iBoot-versie echter verdwenen.

Het iPhone Dev Team geeft overigens de waarschuwing de limera1n-jailbreak niet te gebruiken als je gebruik maakt van de ultrasn0w-unlock je geen gebruik moet maken van de nieuwe jailbreak. Door te updaten naar iOS 4.1 en vervolgens limera1n te gebruiken is het mogelijk dat je de baseband (modemfirmware) van het apparaat update, waardoor je de ultrasn0w-unlock niet langer kan gebruiken. Het team raadt ultrasn0w-gebruikers daarom aan te wachten op een PwnageTool die gebruik maakt van de limera1n-exploit.

Overigens is ook het iPhone Dev Team niet blij met de actie van Geoshot. Het team geeft echter ook aan dat Geoshot de jailbreak binnen korte tijd heeft gerealiseerd en hier veel kennis voor nodig is. Daarnaast is het team ook blij dat de limera1n- en SHAtter-exploit niet gelijktijdig uit zijn gebracht, aangezien hierdoor beide bootrom-exploits mogelijk verloren zouden zijn gegaan.

0 Reactie(s) op: Limera1n-jailbreak gelanceerd, maar Greenpois0n uitgesteld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.