LG’s UltraFine 5K-display kan niet tegen routers

Door: Jeroen Boer | 31 januari 2017 10:20

Nieuws

LG heeft in samenwerking met Apple twee schermen ontworpen als aanvulling op de nieuwste MacBooks. Het topmodel, het 27 inch UltraFine 5K-display, blijkt niet goed te functioneren in de nabijheid van een draadloze router.

LG’s UltraFine schermen zijn ontwikkeld in samenwerking met Apple en zijn te beschouwen als de opvolgers voor Apples eigen Thunderbolt-schermen. Het topmodel is een 27 inch 5K-scherm met een Retina-resolutie van 5120 x 2880 pixels. Het scherm wordt aangesloten via Thunderbolt 3 dat gebruik maakt van de usb-c-aansluiting. De website 9to5Mac is er echter achter gekomen dat het scherm mogelijk niet goed functioneert als er een router op minder dan twee meter afstand van het scherm afstaat. Lees ook: Zet je iPad in als tweede scherm

Elektromagnetische straling

Staat er een draadloze router relatief dicht bij het scherm, dan kan het scherm flikkeren, de verbinding verbreken of zelfs de computer laten vastlopen. Vermoedelijk wordt het probleem veroorzaakt door elektromagnetische straling doordat het scherm onvoldoende is afgeschermd. LG heeft in een reactie aan 9to5Mac aangegeven bekend te zijn met het probleem en raadt aan om het scherm verder dan twee meter van een router te plaatsen. Het LG UltraFine 5K-display is het enige scherm dat problemen kan ondervinden van elektromagnetische storingen, andere schermen hebben geen last van bijvoorbeeld routers. Ook in de Nederlandse Apple Store staat een review van een gebruiker die aangeeft dat het scherm niet goed functioneert naast zijn router en Sonos-speaker.

Bron: 9to5Mac

0 Reactie(s) op: LG’s UltraFine 5K-display kan niet tegen routers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.