LG maakt speciale Mac-schermen

Door: Jeroen Boer | 31 oktober 2016 10:29

Nieuws

LG heeft twee schermen speciaal voor de Mac geïntroduceerd in de vorm van het UltraFine 4K-display en het UltraFine 5K-display. Apple liet de schermen tijdens de introductie van de nieuwe MacBook Pro al even zien.

Met de UltraFine 4K en UltraFine 5K brengt LG twee schermen speciaal voor de Mac op de markt. Het UltraFine 4K-display heeft een scherm met een afmeting van 21,5 inch en een resolutie van 4096 x 2304 pixels, dat is meer dan een normaal UHD 4K-scherm met een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Het UltraFine 5K-display heeft een afmeting van 27 inch en een resolutie van resolutie van 5120 x 2880 pixels. Dit zijn dezelfde eigenschappen als in Apples 5K iMac. De schermen lijken de opvolgers van Apple’s eigen schermen als het Apple Thunderbolt Display te zijn. Apple heeft aan Amerikaanse media aangegeven gestopt te zijn met het zelf ontwikkelen van losse schermen. Lees ook:Dit is de nieuwe MacBook Pro.

Beide schermen hebben een in hoogte verstelbare voet.

Alleen voor Mac

Op zich zijn er natuurlijk wel pc’s met een usb-c-poort en Thunderbolt 3, maar toch zijn de schermen alleen geschikt voor Macs. Dat komt omdat de instellingen van het scherm alleen via macOS zijn te wijzigen. Er zitten dus geen knoppen voor de instellingen op het scherm zelf. Je kunt ze echter niet op iedere MacBook aansluiten, de schermen zijn alleen bedoeld voor de MacBook en de nieuwe MacBook Pro’s. De UltraFine 4K-display werkt via usb-c en kun je dus zowel op de 12 inch MacBook als de nieuwe MacBook Pro’s aansluiten. Voor de UltraFine 5K-display geldt dat niet, die wordt aangesloten via Tunderbolt 3 en werkt alleen op de nieuwe MacBook Pro’s. De 12 inch MacBook is niet voorzien van een ThunderBolt 3-controller.

Ook dockingstation

Beide schermen sluit je met één kabel aan op je MacBook waarna het scherm ook als oplader voor je MacBook dient. Beide schermen zijn voorzien van een ingebouwde usb-hub met drie usb-c-poorten. Op het UltraFine 4K-display werken die poorten met usb2.0-snelheid terwijl ze op de 5K-variant met usb3.0-snelheid werken. Beide schermen hebben ingebouwde luidsprekers terwijl de 5K-variant ook nog een webcam en microfoon heeft ingebouwd. Het 5K-scherm kan MacBooks met een stroombehoefte tot 85 watt opladen terwijl de 4K-variant maximaal 60 watt levert.

Het LG UltraFine 4K-display kost 749 euro terwijl het UltraFine 5K-display 1399 euro kost. De 4K-variant heeft een levertijd van 5 tot 7 weken terwijl de 5K-variant pas in december te koop is.

0 Reactie(s) op: LG maakt speciale Mac-schermen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.