LG Display en AU Optronics bereiden productie van iPad mini-schermen voor

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 mei 2012 14:16

Nieuws

Schermfabrikanten LG Display en AU Optronics zouden certificeringen hebben behaald voor de productie van LCD-panelen voor de iPad mini. Beide bedrijven treffen daarom op dit moment voorbereidingen om de eerste schermen naar Apple te verzenden.

Dit schrijft Macotakara op basis van The Liberty Times. TPK Holding is volgens de Taiwanese website verantwoordelijk voor de levering van vier miljoen backlight modules gaat leveren, terwijl Chimei Innolux 2 miljoen modules levert. De 'thin-film' sensor wordt geleverd door Nissha Printing.

Derde of vierde kwartaal

De website schrijft dat de iPad mini in het derde of vierde kwartaal van 2012 gelanceerd moet worden, wat overeenkomt met eerdere geruchten. Onder andere Samsung noemt het derde kwartaal van 2012 als lanceringsmoment voor de kleine iPad. Apple zou dit jaar nog 6 miljoen iPad mini's binnen willen krijgen.

Het nieuwe gerucht komt vlak nadat Digitimes op basis van anonieme bronnen schreef dat de iPad mini gebruik gaat maken van de 'G/F2' thin-film touch technologie. Digitimes stelt dat Nitto het filmmateriaal dat hiervoor gebruikt wordt levert, terwijl Nissha Printing en TPK verantwoordelijk zijn voor de productie van de touchpanelen.

R&D

De research and development (R&D)-afdeling van Apple zou inmiddels de beschikking hebben over een kleine iPad. Het apparaat zou gericht zijn op gamers en scholen en voor zo'n 200 dollar in de winkels komen te liggen.

0 Reactie(s) op: LG Display en AU Optronics bereiden productie van iPad mini-schermen voor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.