Leukste vakantie kinder-apps voor op de iPhone

Door: Richard Borgman | 27 juli 2011 16:27

Nieuws

Op zoek naar leuke Kinder-apps voor de iPhone of iPod touch? Dan is dit artikel iets voor jou! In dit artikel hebben we een aantal van de leukste kinder-apps verzameld. Met deze apps kunnen kinderen zich tijdens de vakantie uren vermaken.

Ben je naast deze apps op zoek naar meer kinder-apps? Dan verwijzen we je naar het iPhone Magazine 5, waar je nog eens twintig apps kunt vinden!

5. Bumba

Deze kleurrijke app voor peuters en kleuters draait rond een interactieve wereld met leuke geluiden en animaties. Bumba, Bumbala en de circusvriendjes hebben vijf spellen voor je in petto: memory, puzzelen, tekeningen vrijkrassen, bellen blazen en schaduwen herkennen. De Bumba-app werkt ook op de iPad. Bumba is voor 2,99 euro in de App Store te downloaden.

In Bumba kun je onder andere bellen blazen

4. Mijn eerste puzzels: Het alfabet

Met deze puzzel leer je de letters van het alfabet. De gebroken letters moeten netjes op hun plek worden gelegd. Daarna wordt de letter in het Nederlands uitgesproken. Ook kan het zijn dat je opeens meerdere letters op de goede plek moet leggen. De gratis versie telt overigens maar zeven letters. Voor 1,59 euro kun je vanuit het spel twaalf extra letters kopen.

Met deze app leren kinderen het alfabet op speelse wijze kennen

3. Bobo

Bobo is niet zo bekend meer als vroeger, maar het blauwe konijn kan nog steeds op sympathie rekenen van kinderen die hem wél kennen. In Bobo's iPhone-app doe je leerzame spelletjes, zoals cijfers en letters op volgorde aantikken, memory (op drie niveaus), voorwerpen tellen en de juiste plaatjes bij elkaar zoeken. Bobo is voor 1,59 euro te koop in de App Store.

In de app van Bobo zijn allerlei leuke en leerzame spelletjes te vinden

2. Maan Roos Vis

Maan Roos Vis is speciaal voor kinderen van groep 3 gemaakt. De app sluit dan ook aan bij de manier waarop ze leren lezen. Er zijn twee spelletjes: in 'Wat zie je?' kiezen de kinderen het juiste woord bij een afbeelding; in 'Waar rijmt het op' kiezen de kinderen woorden die rijmen. Maan Roos Vis is gratis te downloaden in de App Store.

Maan Roos Vis sluit aan bij de manier waarop kinderen in groep 3 leren lezen

1. SpongeBob Bikini Bottom Sports

De vrolijke grapjas SpongeBob gaat in dit spel op de sportieve toer. In zijn wereld betektn dit dat hij meedoet aan een hamburger-eetwedstrijd en het opblazen van een ballonvis. De Engelstalige app bedien je via aanraking, beweging en door in de microfoon te blazen. SpongeBob Bikini Bottom Sports is voor 2,39 euro te downloaden uit de App Store.

Deze verzameling apps is afkomstig uit het iPhone Magazine 5. Het volledig artikel met de 25 leukste kinder-apps kun je in dit magazine vinden.

0 Reactie(s) op: Leukste vakantie kinder-apps voor op de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.