Leuke muziekapps voor de iPhone

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 maart 2013 13:59

iPad

Hou jij van muziek? Voor de iPhone en iPod touch zijn allerlei leuke muziekapps beschikbaar. Het aanbod is echter groot, waardoor het moeilijk kan zijn de leuke apps te vinden. Wij zetten daarom vijf leuke muziekapps voor de iPhone op een rij.

1. SoundCloud

Ben jij op zoek naar leuke nieuwe muziek? SoundCloud geeft je toegang tot een enorme hoeveelheid muziek die door zowel bekendere als totaal onbekende artiesten is gemaakt. SoundCloud is een community, waar iedereen kan zich aanmelden voor SoundCloud en zijn eigen creaties kan verspreiden. Maak jij dus zelf muziek? Voeg dan je eigen nummers toe aan SoundCloud om erachter te komen hoe anderen over jouw muziek denken. De SoundCloud-community is ideaal om nieuwe en unieke muziek te ontdekken. De app is gratis te downloaden in de App Store.

Volg SoundCloud-gebruikers om nieuwe en unieke muziek te ontdekken

2. Seamless

Je kent de situatie vast wel. Je bent een heerlijk nummer aan het luisteren, maar moet toch echt per direct de deur uit. In dit geval zit er niets anders op het nummer stil te zetten en op je iPhone opnieuw te starten. Seamless biedt uitkomst door de muziek die je op je Mac in iTunes afspeelt te starten op je iPhone en naadloos in elkaar te laten overgaan. Het is uiteraard ook mogelijk dit proces om te draaien en muziek juist van je iPhone naar je Mac over te zetten. De gratis app voor de iPhone werkt in combinatie met de 89 eurocent kostende app voor de Mac. Seamless is een ideale app voor iedereen die niet zonder muziek kan en dus zowel thuis als onderweg altijd muziek luistert.

Met Seamless kan je muziek tijdens het afspelen naadloos overzetten van je Mac naar je iPhone

3. Bandsintown Concerts

Benieuwd welke bandjes binnenkort bij jou in de buurt optreden? Bandsintown Concerts geeft je een overzicht. Laat de app simpelweg je locatie bepalen of geef aan in welke stad je woont om de ‘concert cloud’ op te roepen. Zit er een band tussen die je leuk vind? Klik dan op de naam om meer details te bekijken. Je kunt vanuit Bandsintown aangeven naar welke concerten je toegaat, waarna de app deze informatie op je Facebook-account plaatst. Ben je niet zo zeer geïnteresseerd in een concert bij jou in de buurt, maar wil je gewoon zo snel mogelijk naar een concert? Kijk dan bij het tabblad ‘Tonight’ voor een overzicht van alle concerten in Nederland. Bandsintown in gratis beschikbaar in de App Store.

Zoek op welke bandjes bij jou in de buurt optreden

4. Ringtone Designer

Vind jij die standaard beltonen van je iPhone maar saai? Met Ringtone Designer kan je eenvoudig zelf beltonen maken. Je laadt simpelweg een muzieknummer en geeft met behulp van een handige slider aan welk deel van het nummer je als ringtone wilt gebruiken. Je kunt de ringtone vervolgens opslaan op je iPhone en instellen als beltoon. Ringtone Designer is beschikbaar in een gratis en betaalde versie. Met de gratis versie kan je ringtones van maximaal 30 seconden lang maken. Wil je langere beltonen maken? Koop dan voor 89 eurocent de betaalde versie.

Ontwerp je eigen beltonen met Ringtone Designer

5. Sing! Karaoke

Krijg je ineens zin in Karaoke? Met Sing! Karaoke heb je altijd een karaokeset bij de hand. De app bevat een forse bibliotheek met muziek van allerlei artiesten waarmee je uit volle borst kunt meezingen. Wil je je zangkwaliteiten delen met de rest van de wereld? Dan kan je je sessie opnemen en deze uploaden naar de app. Jouw versie van het nummer wordt hierdoor opgenomen in de app en kan worden beluisterd door andere Sing! Karaoko-gebruikers. Sing! Karaoko is voor liefhebbers van Karaoke een aanrader. Het is natuurlijk ook mogelijk de karaokesessies van andere te beluisteren. Heb je iemand gevonden die goed kan zingen? Dan kan je die persoon volgen om op de hoogte te blijven van zijn of haar activiteiten. Sing! Karaoke is gratis beschikbaar in de App Store.

Zing uit volle borst mee in Sing! Karaoke

1 Reactie(s) op: Leuke muziekapps voor de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 januari 2014 11:46 Anoniem
    Kan je karioke met tekst op iPhone zetten
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.