Leuke apps voor Koninginnedag en de troonwisseling

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 april 2013 14:47

iPad

Koninginnedag staat alweer voor de deur. Dit jaar is de dag extra speciaal, aangezien Koningin Beatrix de troon overdraagt aan haar zoon Prins Willem-Alexander. In dit artikel vind je een aantal leuke apps die je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en gebeurtenissen rond zowel Koninginnedag als de troonwisseling.

Koningslied

Speciaal voor het aanstellen van Willem-Alexander als de Koning van Nederland is op initiatief van Albert Verlinde een speciaal lied geschreven. Iedere Nederlandse burger heeft een bijdrage kunnen leveren aan dit lied. Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond dit Koningslied? Dan is de app Koningslied voor jou een echte aanrader. De app houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en biedt de mogelijkheid de vele inzendingen te bekijken. Koningslied is gratis beschikbaar in de App Store.

Troonwisseling

Benieuwd hoe de troonwisseling precies in zijn werk gaat? De app Troonwisseling praat je helemaal bij. Ontdek uit welke onderdelen de troonwisseling precies bestaat en vind uit hoe laat welk onderdeel precies plaatsvindt. De app bevat daarnaast een timer die je op de seconde na laat zien hoe lang de troonwisseling nog op zich laat wachten. Troonwisseling is een handige gratis app die zorgt dat je niets hoeft te missen van de troonoverdracht tussen Koningin Beatrix en en Prins Willem-Alexander.

Koninklijk Huis

Hoe goed ben jij op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het Koninklijk Huis? De app Koninklijk Huis van de Rijksvoorlichtingsdienst geeft je toegang tot de laatste nieuwsberichten, agenda-items, foto's en video's van het Koninklijk Huis. Daarnaast geeft de app antwoord op allerlei veelgestelde vragen. Zo vertelt de app bijvoorbeeld hoe je leden van het Koninklijk Huis het best aan kunt spreken, maar ook welke paleizen je kunt bezichtigen of wanneer je de vlag mag uithangen. Wil jij dus voor Koninginnedag je kennis over het Koninklijk Huis nog even opfrissen? Download dan de gratis app Koninklijk Huis.

Konings App van De Telegraaf

De Rijksvoorlichtingsdienst werkt in dienst het Koninklijk Huis en selecteert dus nauwkeurig het nieuws dat zij via de app Koninklijk Huis naar buiten brengen. Blijf jij liever via een onafhankelijke bron op de hoogte van het nieuws over het Koninklijk Huis? Dan is de Konings App van De Telegraaf een handige app voor jou. De redactie van De Telegraaf plaatst in de app het laatste nieuws over de Koninklijke familie. Het gaat hierbij niet alleen om nieuws over de troonwisseling, maar ook over andere Oranje-gerelateerde onderwerpen. De Konings App van De Telegraaf is gratis beschikbaar in de App Store.

0 Reactie(s) op: Leuke apps voor Koninginnedag en de troonwisseling

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.