Lenovo: 'We maken gehakt van Apple en Samsung'

Door: kristian-van-tuil | 31 januari 2014 11:08

Mac

Lenovo CEO Yuanqing Yang blaakt van zelfvertrouwen nu de Chinese fabrikant Motorola-unit van Google heeft overgenomen. De topman is van plan Apple en Samsung in het stof te laten bijten, zo zegt hij in een interview met Fortune.

"Onze missie is deze bedrijven voorbij te streven", antwoordt Yang op een vraag van de interviewer.

Lenovo wordt door de overname de derde smartphonemaker in de wereld en denkt dat het partnerschap met Google, de ontwikkelaar van Android OS, helpt om snel marktaandeel te winnen. "Ik denk dat we het succes met de ThinkPad in de pc-markt kunnen herhalen", zegt Yang, refererend naar de eerder van IBM overgenomen pc-tak. Ondanks concurrentie van Amerikaanse bedrijven als HP en Dell is Lenovo met afstand de grootste leverancier van laptops en desktops.

Lenovo-tintje

In het interview met Fortune geeft de Chinese CEO verder aan dat het mogelijk is dat Lenovo toekomstige Motorola-telefoons in de Verenigde Staten blijft maken. "Als de markt daarom vraagt, blijft dat gewoon zo." Het Motorola-merk zal daarbij wel een Lenovo-tintje meekrijgen. "Het kan zoiets gaan worden als 'Motorola by Lenovo'", speculeert Yang.

De Chinese fabrikant zal zich op alle segmenten gaan richten: van goedkope telefoons voor de opkomende markten tot high-end telefoons met alle toeters en bellen. "Er is veel ruimte om te groeien."

De huidige smartphones van Lenovo hebben nauwelijks marktaandeel in Noord- en Zuid-Amerika. In die werelddelen is Motorola juist weer sterk. Vanaf 2015 hoopt Lenovo jaarlijks meer dan 100 miljoen smartphones te verkopen.

Bron: Webwereld.nl

4 Reactie(s) op: Lenovo: 'We maken gehakt van Apple en Samsung'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 februari 2014 10:20 MarkS90
  Mooi streven, maar willen ze beter zijn dan de anderen of willen ze gewoon meer verkopen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 februari 2014 18:02 Oscar
  Maar meer van een product verkopen, wil niet altijd zeggen dat een product ook beter is. Apple verkoopt minder toestellen dan Samsung, en toch heeft Apple het rotsvaste vertrouwen van de consumenten die een Apple product hebben en gebruiken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 februari 2014 21:43 Anoniem
  We hebben het vaker gelezen: Microsoft die de iPod-/iPhone/iPad-killer aankondigde en totaal afging, andere firma's zoals Samsung die met schaamteloos kopiëren proberen Apple's succes na te doen. You can't beat an original. Ze hebben gewoon geen goede originele ideeën. Motorola was ooit een sterk merk maar loopt nou achteraan. De pc-markt waar Lenovo het van moet hebben is al jaren slecht, dankzij de concurrentie van de Mac en de iPad
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 februari 2014 18:43 Anoniem
  Laat Lenovo iets met WP 8.1 gaan doen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.