Last.fm op de Apple TV met aTV Flash 4.2

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 september 2010 09:54

Nieuws

aTV Flash 4.2, een uitbreiding van Fire Core waarmee de Apple TV extra functionaliteiten krijgt, heeft ondersteuning voor Last.fm gekregen. Last.fm is een dienst die vergelijkbaar is met Apple's Ping, maar is een aantal jaar eerder opgericht.

Versie 4.2 van aTV Flash is een officiële app voor Last.fm waarmee de muziekdienst kan worden gestreamed naar de Apple TV. Hiervoor moet je wel een betaald account aanmaken voor 3 dollar per maand. Daarnaast kun je biografieën en kunst van artiesten bekijken. Informatie over de muziek waar je naar luistert wordt terug gestuurd naar de database van Last.fm, om zo muziek aan te kunnen raden aan andere gebruikers.

Andere functionaliteiten die je met aTV Flash 4.2 tot je beschikking krijgt zijn Boxee, dat ondersteuning biedt voor onder andere de mediaformaten AVI en WMV, een webbrowser en toegang tot extra apps en widgets die ontworpen zijn voor de Apple TV.

Een update van aTV Flash is beschikbaar via het 'maintenance'-menu in Apple TV. Daarnaast kun je de software aanschaffen voor 50 dollar via de website van Fire Core. Momenteel is de uitbreiding alleen geschikt voor de oude Apple TV, maar Fire Core zegt aTV Flash ook geschikt te willen maken voor de nieuwste versie.

0 Reactie(s) op: Last.fm op de Apple TV met aTV Flash 4.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.