Kun je iemand een iPhone app cadeau doen?

Door: chwhynny-overbeeke | 21 december 2015 07:40

How To

De feestdagen staan voor de deur, en vaak is het lastig om een leuk cadeautje te vinden. Er is echter een zeer ruime keuze aan iPhone apps, waardoor de App Store een handige oplossing zou kunnen bieden. Hoe kun je een iPhone app cadeau geven?

Natuurlijk is het mogelijk om iemand een iTunes cadeaubon of krediet te geven, maar het zou leuker en persoonlijker zijn om in plaats daarvan een specifieke app te geven. Het is al mogelijk om via de iTunes Store muziek en films cadeau te doen, maar kan dit ook met apps? Het antwoord is gelukkig "ja". Lees ook: 5 Sinterklaas-cadeaus voor een slimmer huishouden.

iTunes gebruiken

Om een app cadeau te doen via iTunes, moet je de app openen en inloggen op je iTunes account zodat je voor de app kunt betalen. Selecteer vervolgens de App Store en zoek naar de app die je als cadeau wilt geven. Lees ook: Zo kun je je geld terugvragen bij de App Store.

Naast de prijs van de app staat een pijltje. Als je daarop klikt, verschijnt er een menu waarin je Geef cadeau kunt selecteren. Je hoeft dan alleen maar het e-mailadres van de ontvanger van je cadeau in te voeren, plus je eigen naam en een berichtje.

Je kunt ook kiezen wanneer het cadeau verzonden moet worden. Op die manier kan de persoon je cadeau op de dag zelf (verjaardag, sinterklaas, kerstmis etc.) ontvangen terwijl je het cadeau alvast van tevoren gekocht hebt. Klik op Volgende om de datum te bevestigen.

Het cadeau wordt als e-mail link naar de ontvanger gestuurd. In het volgende scherm kun je de stijl van de e-mail kiezen, zodat hij er mooi uit komt te zien. Klik weer op Volgende om akkoord te gaan. Vervolgens kun je alles nog een keer controleren voordat je de aankoop daadwerkelijk doet.

Je iPhone of iPod touch gebruiken

Als je liever de App Store app gebruikt om je aankoop te doen, moet je de app openen en naar het gewenste cadeau zoeken. Druk op de app voor meer informatie en druk bovenaan op het scherm op het vierkantje met het omhoog wijzende pijltje. Onderaan verschijnt de optie Cadeau. Als je daarop drukt, kun je het e-mailadres van de ontvanger invoeren, je eigen naam, en een berichtje.

Standaard wordt het cadeau op de dag van aankoop verzonden, maar als je op de datum in het menu Stuur cadeau drukt, kun je deze aanpassen (met een venster van 90 dagen). Het cadeau wordt op die datum als e-mail link naar de ontvanger gestuurd. In het volgende scherm kun je de stijl van de e-mail kiezen, zodat hij er mooi uit komt te zien. Druk op Volgende om akkoord te gaan. Vervolgens kun je alles nog een keer controleren voordat je de aankoop daadwerkelijk doet.

De ontvanger van de e-mail kan de app gratis downloaden. De kosten worden via jouw iTunes account betaald.

0 Reactie(s) op: Kun je iemand een iPhone app cadeau doen?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.