Kortingen op Black Friday online in Australië

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 november 2010 15:08

Nieuws

Apple gaat op Black Friday, vrijdag 26 november 2010, kortingen geven op de iPad, iPod touch, iPod nano, iMac, MacBook Pro en 13 inch MacBook Air. Ook krijg je korting op allerlei accessoires. Dit blijkt uit prijzen die op in de Australische Apple Store zijn opgedoken. De kortingen worden alleen aanstaande vrijdag gegeven.

Als je naar de prijzen die Apple op Black Friday rekent kijkt valt op dat de prijzen niet percentueel zijn berekend op basis van de originele prijs. Zo wordt bij zowel de MacBook Pro, die oorspronkelijk 1449 Australische dollars (AUD) kost, een korting van 121 AUD gegeven. Dezelfde korting van 121 AUD krijg je echter ook op een 13 inch MacBook Air, die normaal 1599 AUD kost. Ook op de iMac wordt 121 AUD korting gegeven. Op zowel een iPad als een iPad touch krijg je 25, 45 of 51 AUD korting, terwijl dit bij de iPod nano 15 of 25 AUD is. Bij de laatste twee producten is de prijs afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte op de apparaten.

Ook op accessoires voor Apple-producten worden kortingen gegeven. De kortingen variëren tussen de 4 AUD en 65 AUD. Zo krijg je 5 AUD korting op een Apple iPad Dock, die normaal 39 AUD kost. Een ander voorbeeld is de Time Capsule 2TB, die oorspronkelijk voor 584 AUD werd aangeboden en nu met 65 AUD korting de deur uit gaat.

Nederlandse prijzen

Aangezien de kortingen niet lijken te zijn berekend op basis van een percentage van de originele prijs is het moeilijk te voorspellen hoeveel korting Apple in Nederland gaat geven op zijn producten.

De prijzen zijn in de Australische Apple Store verschenen aangezien Black Friday hier door het tijdsverschil eerder begint. De Nederlandse Apple Store geeft nog steeds de originele prijzen van alle Apple-producten aan.

Black Friday

De officiële Apple-winkels openen vrijdag om acht uur 's ochtends, waarna je hier de hele dag met korting kunt shoppen. Ook kan je via internet van de actie gebruik maken. Black Friday wordt door veel winkels in de Verenigde Staten aangegrepen voor het geven van kortingen. Met deze kortingen willen de winkels de verkopen voor de feestdagen een stimuleren. Apple heeft Black Friday ook naar andere landen als Nederland.

De kortingen in de Australische Apple Store voor Black Friday

0 Reactie(s) op: Kortingen op Black Friday online in Australië

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.