KORT: Windows Phone 8 krijgt WiFi-hotspotvinder

Door: rene-schoemaker | 07 november 2012 15:21

Nieuws

In het kort: Windows Phone 8 gaat gebruikers leiden naar de dichtstbijzijnde gratis WiFi-hotspot. Apple vindt dat de Galaxy Note en Android 4.1 patenten schendt en Google heeft een nieuw design.

Windows Phone 8 gaat gebruikers vertellen waar de dichtstbijzijnde gratis WiFi-hotspot is. Daarbij geeft het mobiele besturingssysteem ook aan hoe het is gesteld met de verbindingskwaliteit van die draadloze internetaansluiting. De informatie wordt gehaald uit een database met elf miljoen hotspots wereldwijd. De database komt van Devicescape, een leverancier van WiFi-software. Microsoft krijgt de data uit deze database onder licentie, meldt de IDG News Service.

Door de toevoeging van smartphones met Windows Phone 8 kan Devicescape zijn database ook nog eens flink uitbreiden, omdat het leert van hetgeen de gebruikers aan nog niet geregistreerde WiFi-hotspots ervaren. Zowel de locatie als de kwaliteit wordt opgeslagen. Mochten er in een gebied meerdere WiFi-hotspots zijn, dan kiest Devicescape voor de beste kwaliteit en de populairste hotspot.

Apple pakt nieuwe Android-versie aan

Apple wil de Galaxy Note 10.1 en Android 4.1 Jelly Bean toevoegen in zijn rechtszaak tegen Samsung in Californië. Apple heeft daartoe een onderbouwing van zijn verzoek ingediend bij de rechtbank, meldt persbureau Bloomberg.

Eerder heeft fabrikant Samsung de betreffende rechtszaak al uitgebreid met een claim tegen de iPhone 5. Die nieuwste smartphone van Apple zou patenten schenden die in handen zijn van de Zuid-Koreaanse elektronicaproducent. Vóór die claimuitbreiding door Samsung heeft Apple bij dezelfde rechtbank in San Jose een zaak tegen Samsung gewonnen. De jury heeft Apple's concurrent veroordeeld tot het betalen van 1,05 miljard dollar schadevergoeding.

Google poetst zoekpagina op

Google heeft zijn zoekresultatenpagina “simpeler en schoner" gemaakt. Het design wordt langzamerhand consistent gemaakt over verschillende platforms. Vorig jaar is begonnen met de weergave op tablets, een paar weken met de pagina voor smartphones en nu is de desktop aan de beurt, schrijft Google op het eigen blog.

Het nieuwe design heeft meer lucht, zoals dat in ontwerperstaal heet. Dat betekent meer witruimte en meer focus op de zoekresultaten. De restyling start in de Verenigde Staten en zal later worden uitgerold naar de andere taalgebieden.

0 Reactie(s) op: KORT: Windows Phone 8 krijgt WiFi-hotspotvinder

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.