KORT: storing iCloud treft 1,6 miljoen gebruikers

Door: Redactie Computer!Totaal | 12 september 2012 15:30

Nieuws

In het kort: Apples iCloud kent diverse problemen, eigenaren van een Samsung Glalaxy S III krijgen hun update naar Jelly Bean en spraakbesturing voor ultrabooks.

Apples iCloud tijdelijk offline voor 1,6 miljoen gebruikers

Gebruikers van Apples cloudplatform iCloud ondervinden momenteel problemen met hun email. Het versturen en ontvangen van e-mail ligt er deels uit of is traag, meldt Apple op zijn iCloud-statuspagina. De storing treft 1,1 procent van de iCloud-gebruikers, wat volgens de laatste statistieken neer zou moeten komen op 1,6 miljoen gebruikers.

Dinsdag was er al een storing bij het opzetten van nieuwe iCloud-accounts en konden gebruikers gedeeltelijk niet inloggen na het veranderen van hun wachtwoord. The Register suggereert dat de cloudproblemen het gevolg zijn van de aanstaande update naar iOS 6. Ondertussen klagen iCloud-gebruikers steen en been op het support-forum.

Jelly Bean eindelijk naar Samsung Galaxy S III

Android 4.1 (Jelly Bean) komt in oktober beschikbaar op de Galaxy S III, zo heeft Samsung bevestigd tegenover Cnet. Het is echter nog niet duidelijk of het gaat om een wereldwijde release. Google voert zijn updates doorgaans geleidelijk door op Android-toestellen. In Nederland kwam Jelly Bean eerst naar de Galaxy Nexus. Destijds was de uitrol direct wereldwijd.

Momenteel gebruikt nog slechts 1,2 procent van de Android-apparaten Jelly Bean, dat in juni is onthuld tijdens het tijdens de I/O-conferentie van Google. Het overgrote deel van de Android-gebruikers zit nog altijd op Gingerbread (2.3) of Ice Cream Sandwich (4.0).

Ultrabook van Dell krijgt als eerste spraakbesturing

Intel heeft samen met spraakpionier Nuance de eerste beta voor spraakbesturing op ultrabooks ontwikkeld. Het programma heet Dragon Assistant en zal eind dit jaar voor het eerst verschijnen op Dells XPS13 Ultrabook. Met Dragon Assistant kunnen gebruikers onder meer applicaties starten, e-mails opstellen, berichten toevoegen op social media en het geluidsvolume bedienen.

Intel demonstreerde de software dinsdag op het Intel Developer Forum in San Francisco, schrijft Business Wire. Tijdens de keynote sprak Intel de wens uit om automatisch vertalen via spraakbesturing mogelijk te maken.

0 Reactie(s) op: KORT: storing iCloud treft 1,6 miljoen gebruikers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.